Skip to main content

Σπίρτζης για απεργία ΟΣΥΠΑ: Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας στις πτήσεις

Ταλαιπωρία αναμένεται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στα αεροδρόμια, καθώς οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥΠΑ έχουν εξαγγείλει 48ωρη προειδοποιητική απεργία.

Ταλαιπωρία αναμένεται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στα αεροδρόμια,  καθώς οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχουν εξαγγείλει 48ωρη προειδοποιητική απεργία από την Κυριακή ώς τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης ο οποίος θα συναντηθεί την Παρασκευή με τα τέσσερα σωματεία τους, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας των πτήσεων κατά τη διάρκεια της απεργίας».

Μάλιστα, εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η νέα διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κάτι που όπως είπε ο υπουργός, είναι ένα από τα βασικά τους αιτήματα.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ακόμη ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αντιμετώπιση επειγόντων λειτουργικών θεμάτων στα περιφερειακά αεροδρόμια. Τα θέματα αυτά, όπως εξήγησε, δεν έχουν να κάνουν με την συντήρηση των αεροδιαδρόμων η οποία γίνεται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είπε, επίσης, ότι θα προκηρυχθούν άμεσα 32 θέσεις ηλεκτρονικών μηχανικών και παρεμφερών ειδικοτήτων.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι, καθώς πράγματι έχει απαξιωθεί η ΥΠΑ τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό του προέδρου της ΟΣΥΠΑ Βασίλη Αλεβιζόπουλου ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας των πτήσεων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος επέμεινε ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών ότι «έχει άγνοια, κάνει τον κωφάλαλο και δέν θέλει να τα ακούσει από τους εργαζόμενους».

«Τι νομίζει ότι θα τα αντιμετωπίσει μόνο με την αλλαγή διοίκησης στην ΥΠΑ;» τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ, τα συστήματα των περιφερειακών αεροδρομίων «πέφτουν το ένα μετά το άλλο». Πάντως, ο κ. Αλεβιζόπουλος άφησε να εννοηθεί πως αν γίνει διάλογος με τον κ. Σπίρτζη η απεργία που έχει προγραμματιστεί μπορεί και να μην πραγματοποιηθεί: «Εμείς», τόνισε, «έχουμε 20 χρόνια να απεργήσουμε».