Skip to main content

Σπίρτζης: Ενοχλούμε γιατί δεν πάμε σύμφωνα με όσα λένε οι δανειστές

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει μια μέρα που να μην έγινε σύγκρουση με τα συμφέροντα μέσα και έξω από τη χώρα

«Ενοχλεί η πολιτική μας γιατί δεν πηγαίνουμε σύμφωνα με όσα μας λένε οι δανειστές. Δεν έχουμε συμβιβαστεί με τα συμφέροντα» δήλωσε σε ομιλία του στην Καρδίτσα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Κάνοντας απολογισμό δύο χρόνων της κυβέρνησης, είπε ότι «η φάση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ο εικονικός πνιγμός του Αλέξη Τσίπρα στις μέρες της διαπραγμάτευσης, όπως χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ, μας έφερε σε μία νέα συμφωνία. Η δεύτερη φάση αυτή που διανύουμε τώρα, είναι η υλοποίηση των δεσμεύσεων της συμφωνίας αυτής, με όσο γίνεται περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη για να οδηγήσουμε τη χώρα έξω από τα μνημόνια».

Από τις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015 μέχρι σήμερα, τόνισε ότι «δεν υπάρχει μια μέρα που να μην έγινε διαπραγμάτευση. Δεν υπάρχει μια μέρα που δεν έγινε σύγκρουση με τα συμφέροντα μέσα και έξω από τη χώρα. Δεν υπάρχει μια μέρα που δεν επιχειρείται μία τομή, μία προοδευτική αλλαγή και αυτό ενοχλεί».