Skip to main content

Σπίρτζης: Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό του ΟΑΣΘ

Ο υπουργός Μεταφορών επανέλαβε πως η όποια λύση βρεθεί στο ζήτημα του ΟΑΣΘ θα αφορά μόνο την αποπληρωμή των οφειλών στους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνουμε πίσω στους εκβιασμούς του ΟΑΣΘ, υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤ3.

Ο κ. Σπίρτζης είπε πως η όποια λύση βρεθεί στο ζήτημα του Οργανισμού θα αφορά μόνο την αποπληρωμή των εργαζομένων και όχι «στην πληρωμή των μερισμάτων των μετόχων, των δανείων του Οργανισμού και των προμηθευτών». «Το αίτημα να εξυπηρετηθούν και άλλοι εκτός από τους εργαζόμενους δεν πρόκειται να το δεχτούμε», είπε.

Επανέφερε ακόμη τις δύο νέες προτάσεις που κατέθεσε προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ για την πληρωμή των εργαζομένων (δείτε εδώ), οι οποίες πάντως έχουν απορριφθεί από τον Οργανισμό ως ανέφικτες (δείτε εδώ).

«Δεν μπορεί από το 2009 μέχρι σήμερα ο ΟΑΣΘ να έχει πάρει 1 δις και να μην πληρώνει δεδουλευμένα δύο μηνών. Εγώ αυτό που έκανα για να διευκολύνω και για να μην δημιουργείται αυτή η αναστάτωση ήταν η πρόταση που έκανα και γνωρίζετε πάρα πολύ καλά. Την αρνήθηκε ο ΟΑΣΘ. Επανήλθα πριν από δύο μέρες και τους έδωσαν δύο άλλες διακριτές λύσεις προκειμένου να κατατεθούν τα δεδουλευμένα. Ο πρόεδρος των εργαζόμενων ξέρει πολύ καλά δύο πράγματα που του τα έχουν εξηγήσει και νομικοί στη συνάντηση που έγινε προχθές. Ότι δηλαδή είναι παράνομο να μπει ποσό προκαταβολικά για το ελληνικό δημόσιο χωρίς εγγυήσεις», είπε ο κ. Σπίρτζης.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τη δημόσια συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, ο κ. Σπίρτζης απάντησε ότι στο άμεσο μέλλον θα ανακοινωθεί η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης που, όπως είπε, «δεν θα έχει καμία σχέση με τη σύμβαση του 1957 για τον ΟΑΣΘ».

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, κατηγόρησε τον κ. Σπίρτζη για επικοινωνιακό παιχνίδι, που «εμπαίζει τον λαό της Θεσσαλονίκης». Σημείωσε ακόμη πως αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, οι οποίοι «θα δώσουν την καλύτερη απάντηση στον υπουργό».