Skip to main content

Σπυράκη: Η κυβέρνηση δεν έχει εντολή για χρεοκοπία

«Η Ελλάδα δεν είναι Ζάμπια και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ δεν έχει εντολή για χρεοκοπία», τονίζει η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

«Η Ελλάδα δεν είναι Ζάμπια και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ δεν έχει εντολή για χρεοκοπία», τονίζει, μεταξύ άλλων, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Bloomberg Business.

«Ήταν μια πολιτική απόφαση που υπονομεύει την αξιοπιστία της  Ελλάδας και επεκτείνει την αβεβαιότητα. Η Ελλάδα δεν είναι Ζάμπια. Αλλά η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο "μετά τα μεσάνυχτα" για την πιθανότητα μιας χρεοκοπίας. Δεν μπορεί να υπάρχει επιλογή ανάμεσα στο να καλυφθούν τα ομόλογα η αν πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διευθετήσει και τα δύο», ανέφερε αρχικά η κ. Σπυράκη, ερωτηθείσα για την απόφαση της κυβέρνησης να ενοποιήσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ, και συμπλήρωσε:

«Εάν ο Τσίπρας αποφασίσει να μην καλύψει τα ομόλογα τότε τον επόμενο μήνα δεν θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν ούτε μισθοί ούτε συντάξεις. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον του ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει εντολή για έξοδο από την ευρωζώνη, δεν υπάρχει εντολή για χρεοκοπία».