Skip to main content

Σπυράκη: Η ΕE δεν θα δεχθεί μαθήματα από τον Σουλτάνο

Η ένταση εξυπηρετεί μόνο τον ίδιο τον Ερντογάν γι΄αυτό και την προκαλεί, η ΕΕ δεν θα δεχθεί μαθήματα από τον Σουλτάνο, ανέφερε η ευρωβουλευτής.

"Πρέπει να παραμείνουμε στην πρώτη ταχύτητα της ΕΕ, δηλαδή να παραμείνουμε στο ευρώ και στο χώρο Σέγκεν. Ή θα τρέξουμε μαζί με όσους είναι στην 1η ταχύτητα ή θα μείνουμε πίσω και θα είμαστε "Ευρωπαίοι με ...ολίγη", δήλωσε μιλώντας στον FOCUS 103,6 η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Αναφορικά με την ένταση Τουρκίας-Ολλανδίας και τις προκλήσεις Ερντογάν η κ. Σπυράκη τόνισε:

"Η ένταση εξυπηρετεί μόνο τον ίδιο τον Ερντογάν γι΄αυτό και την προκαλεί. Η ΕΕ δεν θα δεχθεί μαθήματα από τον Σουλτάνο. H συγκεκριμένη προεκλογική στρατηγική το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι να κόψει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Δεν είναι ωφέλιμη η ένταση ανάμεσα στην Ολλανδία και την Τουρκία". Η ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε ότι είναι "απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί Ερντογάν για "Ναζί" σε Γερμανία και Ολλανδία, ενώ δήλωσε, με αφορμή το "πάγωμα" της προενταξιακής οικονομικής βοήθειας στην Τουρκία, ότι η ίδια, ήταν η μόνη Ελληνίδα ευρωβουλευτής, που ζήτησε πριν από 5 μήνες να παγώσουν τα κονδύλια προς την Τουρκία, αντί των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

"Κανένας δεν λέει ότι δεν φταίνε τα μνημόνια, αλλά η κακή διαχείριση. Όλοι βλέπουν το αποτέλεσμα κι όχι την πορεία. Όλοι θέλουν να δουλεύουν σε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Έτσι θα γυρίσουν στη χώρα όσοι έφυγαν τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα είναι ασφαλής "αυλή" για επενδύσεις και η ΝΔ δεσμεύεται ότι θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές. Θα κάνουμε μία πολιτική αλλαγή με σαφή πολιτικά μηνύματα τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Οι πολίτες είχαν πιστέψει τις εξαγγελίες Τσίπρα, γιατί όλοι έχουν ανάγκη από καλά νέα. Τώρα όμως, ο λαϊκισμός αποκαθηλώνεται ραγδαία. Οι πολίτες πίστεψαν το ΣΥΡΙΖΑ και τώρα βλέπουν ότι ο λογαριασμός έρχεται στις τσέπες τους."

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις", τόνισε η κ. Σπυράκη, "γι΄αυτό και οδήγησε σε ναυάγιο την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν μπορούν να κάνουν τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, γιατί δεν τις πιστεύουν", κατέληξε η κ. Σπυράκη.

Αναφορικά τέλος με το ζήτημα της CETA, η κ. Σπυράκη ξεκαθάρισε, ότι η συγκεκριμένη συμφωνία, προβλέπει για τη φέτα μαζί με άλλα 4 τυριά ειδικό καθεστώς προστασίας, ενώ χαρακτήρισε "ύποπτο τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη CETA, αφού θα την ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο εθνικό Κοινοβούλιο."