Skip to main content

Σπυράκη: Αδύναμος πρωθυπουργός ο Τσίπρας - Ξεκινά αντίστροφη μέτρηση

Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος Πρωθυπουργός, τόνισε η Μαρία Σπυράκη και πρόσθεσε ότι δεν απομάκρυνε υπουργούς που εμπλέκονται σε σκάνδαλα.

Επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε, με αφορμή τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη κάνοντας λόγο για αδυναμία του πρωθυπουργού.

Η κ. Σπυράκη επισήμανε ότι η διατήρηση των κκ Κουρουμπλή, Πολάκη και Ξανθού στην κυβέρνηση σημαίνει πως έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση ενώ χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως αδύναμο πρωθυπουργό.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος Πρωθυπουργός. Ο ανασχηματισμός επιβεβαίωσε την αδυναμία του να βγάλει από την κυβέρνηση υπουργούς, για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα και συγκεκριμένα τους κυρίους Κουρουμπλή, Πολάκη, Ξανθό και Καμμένο», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη.

Η δήλωση Γιούνκερ δεν βοηθά

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη γραφειοκρατική ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η Μαρία Σπυράκη σημείωσε ότι δεν βοηθά στις διαπραγματεύσεις καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οφείλει να κινείται με βάση τα συμφωνηθέντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναρωτήθηκε, δε, γιατί δεν έχει αντιδράσει ακόμα η κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Γκόραν Ζάεφ, δικαιώνεται η στάση της Νέας Δημοκρατίας για αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας καθώς θα έπρεπε να τεθεί ως προϋπόθεση για όποια άλλη συζήτηση.

Τέλος, εκτίμησε ότι η Κυβέρνηση αναζητά τρόπο να βγει από το αδιέξοδο.