Skip to main content

Ξάφριζαν με ριφιφί σούπερ μάρκετ σε Ημαθία και άλλες περιοχες

Εξιχνιάστηκαν κλοπές - διαρρήξεις από σούπερ μάρκετ, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τις οποίες διέπρατταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από πολύμηνη και αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, κλοπές - διαρρήξεις από σούπερ μάρκετ, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τις οποίες διέπρατταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας οργανωμένο σχέδιο δράσης.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη, 27χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα υπόλοιπα 6 μέλη της οργάνωσης, όλοι τους υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας από 23 έως 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με δομημένη διάθρωση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους, από την συστηματική διάπραξη διαρρήξεων - κλοπών σε καταστήματα σούπερ μάρκετ, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Δρώντας πάντα τις μεταμεσονύχτιες ώρες,  εισέρχονταν στα καταστήματα από τις οροφές, χρησιμοποιώντας ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία και στη συνέχεια φρόντιζαν να απενεργοποιήσουν τα συστήματα ασφάλειας και με τη μέθοδο του «ριφιφί» έφταναν στο χώρο που φυλάσσονταν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο και παραβίαζαν αφαιρώντας χρήματα, ενώ εξωτερικά των καταστημάτων τους ανέμενε άλλο μέλος της οργάνωσης, που είχε και τον ρόλο του «τσιλιαδόρου».

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει ότι διέρρηξαν σούπερ μάρκετ σε περιοχή της Βέροιας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 12.300 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικά ποσά από άλλα 3 καταστήματα σε περιοχές της Βέροιας, του Βόλου και της Λαμίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.