Skip to main content

Σπείρα ξάφριζε πορτοφόλια από επιβάτες λεωφορείων του ΟΑΣΘ

Τα μέλη της σπείρας εκμεταλλευόμενα συνθήκες συνωστισμού μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ αφαίρεσαν σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις πορτοφόλια.

Στα ίχνη τριμελούς σπείρας αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος κλοπών πορτοφολιών ανυποψίαστων επιβατών αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ, έφτασαν αστυνομικοί. Προηγήθηκε ο εντοπισμός και η σύλληψη 41χρονου υπηκόου Αλβανίας, σε βάρος του οποίου, καθώς και δύο ακόμη συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες, ο δράστης εκμεταλλευόμενος την πολυκοσμία και τις συνθήκες συνωστισμού που επικρατούσαν εντός λεωφορείου ΟΑΣΘ,  αφαίρεσε ένα πορτοφόλι από την τσέπη παντελονιού ηλικιωμένου επιβάτη.

Παρά το γεγονός ότι η κλοπή πραγματοποιήθηκε με έντεχνο τρόπο, η δράση των επιτηδείων έγινε αντιληπτή από συνεπιβάτη του παθόντα, ο οποίος ειδοποίησε τις Αστυνομικές Αρχές και συνέδραμε στην ακινητοποίηση και σύλληψη του 41χρονου, η οποία επετεύχθη από δικυκλιστές αστυνομικούς της Ομάδας Ζ.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, ο συλληφθείς δρώντας είτε μόνος του είτε από κοινού με τουλάχιστον δύο ακόμη ομοεθνείς συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Ιουλίου 2015, αφαίρεσε σε τέσσερις ακόμη περιπτώσεις, πορτοφόλια και κινητό τηλέφωνο από επιβάτες αστικών λεωφορείων, κατά τη στιγμή της επιβίβασής- αποβίβασής τους.

Ο συλληφθείς, ο οποίος διαμένει παράνομα στη χώρα,  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή του σε άλλες παρόμοιες ενέργειες.

Με αφορμή τις προαναφερόμενες υποθέσεις και προς αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προτείνει:

  • Προστατέψτε ιδιαίτερα τις τσάντες και τα πορτοφόλια, σε χώρους με συνωστισμό, όπως στάσεις αστικών λεωφορείων,  αστικά λεωφορεία, λαϊκές αγορές, καταστήματα με πολύ κόσμο, κεντρικούς δρόμους αγοράς κλπ.
  • Μην βάζετε τα πορτοφόλια σε εξωτερικές τσέπες ή στην πίσω τσέπη του παντελονιού
  • Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.
  • Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας
  • Μη διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος αποπειραθεί να σας πάρει την τσάντα ή το πορτοφόλι
  • Σε περίπτωση που σας αφαιρέσουν την τσάντα ή το πορτοφόλι, καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία και προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του δράστη και του μεταφορικού μέσου, αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο.