Skip to main content

Σπείρα διαρρηκτών στη Χαλκιδική - Έκλεψε καμπάνα εκκλησίας 150 κιλών

Για την υπόθεση έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των πέντε ανδρών ηλικίας από 17 έως 30 ετών.

Πλήθος διαρρήξεων κατάφερε να προσθέσει στο ενεργητικό της πενταμελής σπείρα Ρομά, στην οποία μάλιστα συμμετείχε και ένας 17χρονος, όπως κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι αστυνομικοί του τμήματος Νέων Μουδανιών.

Για την υπόθεση έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των πέντε ανδρών ηλικίας από 17 έως 30 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου η συμμορία πραγματοποίησε συστηματικά κλοπές από εξοχικές κατοικίες και άλλους χώρους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση διέπραξαν τρεις κλοπές – διαρρήξεις από αποθήκες εξοχικών κατοικιών και 1 κλοπή από οικόπεδο, όπου αφαίρεσαν ηλεκτρικά εργαλεία, μπαταρίες από γεωργικά μηχανήματα, διάφορα εργαλεία και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας πάνω από 2.000 ευρώ, μία κλοπή από Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ όπου αφαίρεσαν μία μπρούτζινη καμπάνα 150 κιλών και δύο απόπειρες κλοπής από εξοχικές κατοικίες και 1 απόπειρα κλοπής από επιχείρηση.

Μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε σε αγροτική έκταση και θα αποδοθεί στους νόμιμους κατόχους τους.