Skip to main content

Σπείρα επιχείρησε να διευκολύνει την παράνομη έξοδο αλλοδαπών

Συνελήφθησαν μέλη εγκληματικής ομάδας που επιχείρησαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από την ελληνική επικράτεια.

Στοχευμένοι έλεγχοι αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με σκοπό των εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών,  είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη μελών εγκληματικής ομάδας, που επιχείρησαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο αλλοδαπών, από την ελληνική επικράτεια.

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 24, 31 και 41 ετών (2 άντρες – 1 γυναίκα) και 59χρονη ημεδαπή, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο ιθύνων νους (41χρονη), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και Διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εξωτερικό της Χώρας.

Ειδικότερα, την Πέμπτη στην Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, ύψος Καστανά, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε η 59χρονη συλληφθείσα, διαπιστώθηκε να επιβαίνουν τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν επιβιβαστεί νωρίτερα την ίδια ημέρα, με τη συνδρομή των τριών συνεργών της, από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από την περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε από Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας, προέκυψε ότι, οι διακινούμενοι αλλοδαποί θα μεταφέρονταν έναντι χρηματικού αντιτίμου σε μη νομοθετημένο σημείο μεθόριας περιοχής,  καθώς επίσης και ότι την οργάνωση της παράνομης διακίνησης είχε αναλάβει η 41χρονη.

Κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο όχημα, έξι κινητά τηλέφωνα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.435 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία,  θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.