Skip to main content

Σπείρα έκλεβε εταιρείες και δημόσιες υπηρεσίες στο νομό Θεσσαλονίκης

Εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από εταιρείες και Δημόσιες Υπηρεσίες σε διάφορες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πολυμελής συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από εταιρείες και Δημόσιες Υπηρεσίες, σε διάφορες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις Έλληνες ηλικίας 46, 56, 50 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και τεσσάρων ακόμη συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Σύστασης και Συμμετοχής σε Συμμορία, των Διακεκριμένων περιπτώσεων Κλοπών και των Διακεκριμένων περιπτώσεων Φθοράς.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2014, συνέστησαν συμμορία και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από χώρους εταιρειών και Δημοσίων Υπηρεσιών, με απώτερο σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της κοινής τους δράσης, επέλεγαν τους «στόχους» τους με κριτήριο την απομακρυσμένη και ερημική τοποθεσία τους και ενεργώντας με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2014 – Μαρτίου 2015, εισήλθαν παράνομα σε πέντε εταιρείες και δυο Δημόσιες Υπηρεσίες, προκαλώντας ταυτόχρονα φθορές και αφαίρεσαν:

-2 χρηματοκιβώτια που περιείχαν χρηματικά ποσά και διάφορα έγγραφα,
-64.626 ευρώ συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των μετρητών που υπήρχαν στα χρηματοκιβώτια,
-πλήθος εμπορευμάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, η χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 250.000 ευρώ,
-4 ΙΧΦ, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και
-διάφορα έγγραφα των παθόντων.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε βάρος τους, κατά το παρελθόν, έχει σχηματιστεί πλήθος σχετικών δικογραφιών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.