Skip to main content

Σπείρα έκλεψε 84 αγροτικά μηχανήματα σε Θεσσαλία και Μακεδονία

Η σπείρα δρούσε από τον Σεπτέμβριο του 2012 ως το Μάρτιο του 2014 με έσοδα που ξεπερνούσαν τα 1.000.000 ευρώ και είχε ως αρχηγούς τέσσερις Έλληνες.

Σπείρα η οποία αποτελούνται από 38 άτομα κατηγορείται για δεκάδες κλοπές αγροτικών οχημάτων από περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Η σπείρα δρούσε από τον Σεπτέμβριο του 2012 ως το Μάρτιο του 2014 με έσοδα που ξεπερνούσαν τα 1.000.000 ευρώ και είχε ως αρχηγούς τέσσερις Έλληνες ηλικίας από 25 ως 35 χρόνων.

Όταν εξαρθρώθηκε, στις 17 Οκτωβρίου 2014, είχαν κατηγορηθεί ως μέλη κατά περίπτωση άλλοι 24 για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Τώρα, προέκυψε η εμπλοκή και άλλων δέκα που κατηγορούνται επιπρόσθετα και για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων.

Στις 77 περιπτώσεις κλοπών αγροτικών οχημάτων που είχαν ήδη εξιχνιαστεί αρχικά, προστέθηκαν άλλες επτά κλοπές που διαλευκάνθηκαν σε περιοχές της Καρδίτσας, της Κοζάνης, των Τρικάλων, της Λάρισας, της Πιερίας και της Ημαθίας.

Έξι από τα κλεμμένα αγροτικά οχήματα βρέθηκαν τροποποιημένα με τα εξαρτήματά τους να έχουν τοποθετηθεί από το ένα στο άλλο και κατασχέθηκαν! Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.