Skip to main content

Σπείρα διαρρηκτών «ρήμαζε» επιχειρήσεις στις Σέρρες

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς - Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και δύο συνεργοί τους Η συνολική τους λεία ξεπερνά τις 7.000 ευρώ

Συνολικά 13 κλοπές και απόπειρες κλοπής από καταστήματα, επιχειρήσεις, οχήματα και οικία, που έγιναν το τελευταίο δίμηνο στην πόλη των Σερρών, εξιχνίασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες το πρωί στις Σέρρες 2 ημεδαποί ηλικίας 21 και 22 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Επίσης στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ένας 19χρονος ημεδαπός και ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Πιο αναλυτικά, οι παραπάνω 3 ημεδαποί, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και δρώντας κυρίως τις βραδινές και μεταμεσονύχτιες ώρες, διέπρατταν κλοπές από καταστήματα και επιχειρήσεις, είτε με την παραβίαση της εισόδου με διαρρηκτικό εργαλείο, είτε με τη θραύση του υαλοπίνακα, αφαιρώντας χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα κ.α..

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 8 Αυγούστου έως 12 Οκτωβρίου 2017 διέπραξαν:

8 κλοπές και 5 απόπειρες κλοπής από καταστήματα και επιχειρήσεις,
2 κλοπές οχημάτων, τα οποία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους,
1 κλοπή από οικία και
1 απόπειρα κλοπής από όχημα.

Επίσης προέκυψε ότι σε μία από τις δύο κλοπές οχημάτων, συμμετείχε και ο 20χρονος συνεργός τους.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 7.000 ευρώ.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.