Skip to main content

Σπείρα διακινούσε παράνομα αλλοδαπούς στο εξωτερικό

Συνελήφθησαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διευκόλυναν την παράνομη έξοδο μεταναστών στο εξωτερικό, μετά από αστυνομική επιχείρηση.

Συνελήφθησαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διευκόλυναν την παράνομη έξοδο μεταναστών στο εξωτερικό, μετά από αστυνομική επιχείρηση στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο διακινητές, ένας 28χρονος αλλοδαπός-υπεύθυνος και επιβλέπων της παράνομης διακίνησης και 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, κατά την οποία εντοπίστηκαν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ύψος του κόμβου Χαλάστρας, δύο οχήματα, όπου επέβαιναν οι διακινητές και τέσσερις αλλοδαποί, με σκοπό την παράνομη μεταφορά των τελευταίων στο εξωτερικό.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι διακινούμενοι θα επιβιβάζονταν σε φορτηγό αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου θα λάμβανε από την εγκληματική οργάνωση το ποσό των 1.500 ευρώ πριν την επιβίβασή τους και μετά την επιτυχή έκβαση της μεταφοράς, θα του καταβαλλόταν επιπλέον 1.000 ευρώ για κάθε αλλοδαπό.

Κατασχέθηκαν 1.500 ευρώ σχετιζόμενα με τη διακίνηση των αλλοδαπών και 2 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις συνεννοήσεις τους.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία,  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.