Skip to main content

Σπηλιωτόπουλος: Προσβλητική η κλήτευση Καραμανλή

Προσβλητική χαρακτηρίζει την κλήτευση Καραμανλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η στάση του κυβερνώντος κόμματος κινείται στη λογική του ρεβανσισμού.
Προσβλητική χαρακτηρίζει την κλήτευση Καραμανλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η στάση του κυβερνώντος κόμματος κινείται στη λογική του ρεβανσισμού.

«Η κυβέρνηση κατά την παρούσα φάση επέλεξε τη συσκότιση. Αντί να προσπαθήσει να δώσει τα κίνητρα στον ελληνικό λαό να μονιάσουμε, να βοηθήσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, προσπαθεί με μία τεχνητή διαίρεση, με μία πολιτική διαίρεση, να δημιουργήσει έναν αποπροσανατολισμό, ούτως ώστε να μην σκεφτόμαστε τις θυσίες που έχουμε να υποστούμε, προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση αλλά να ψάχνουμε να βρούμε από το παρελθόν σκελετούς και ενόχους για να τους φορτώσουμε τα τωρινά δεινά μας. Αυτά, αν θέλετε, μου θυμίζουν κάποιους υπολογισμούς μπακάλη προηγούμενων δεκαετιών», σημείωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

«Σε κάθε περίπτωση το να καλείται ένας πρώην πρωθυπουργός, να σύρεται, αν θέλετε, γιατί αυτήν την εικόνα μου δίνει, στην Επιτροπή της Βουλής, είναι μία προσβολή όχι μόνο στην πολιτική αισθητική [..], αλλά είναι και προσβολή στην ιστορική μνήμη ενός λαού που είδε σε παρόμοιες περιπτώσεις ορισμένα γεγονότα να τραυματίζουν τον δημόσιο βίο, μεγάλους πρωταγωνιστές να σύρονται με την σκανδαλολογία στα Ειδικά Δικαστήρια ή πολλές φορές μεγάλους πρωταγωνιστές να σύρονται στην αυτοεξορία ή στην εξορία ή στην πολιτική και ηθική εξόντωση», υπογράμμισε ο βουλευτής κάνοντας αυτοκριτική για τη στάση της ΝΔ στο παρελθόν που είχε παραπέμψει τον Α. Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Δεν πιστεύω, ούτε ηθικά ούτε πολιτικά, ότι οι λογικές και οι πρακτικές αυτές ταιριάζουν ούτε στο σημερινό ΠΑΣΟΚ ούτε στο Γιώργο Παπανδρέου. Γιατί είναι ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου. Του ανθρώπου που σύραμε εμείς, γιατί εγώ λέω τα πράγματα με το όνομά τους, στο Ειδικό Δικαστήριο, του ανθρώπου που για μία ψήφο παραλίγο να πάει στον Κορυδαλλό. Και πιστεύω ότι αυτό το νεώτερο μάθημα θα έπρεπε να μας γίνει σε όλους ο οδηγός που φωτίζει τις σημερινές μας πράξεις. Εγώ έχω μετανιώσει ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας για τις πράξεις που οδήγησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Δεν είμαι περήφανος για αυτό το κομμάτι της ιστορίας μας. Γιατί αυτό το λάθος να επαναλαμβάνεται σήμερα από την παράταξη που ηγείται ο γιος αυτού του ανθρώπου που πήγε να υποστεί αυτά τα δεινά; Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τους πρώην πρωθυπουργούς δεν τους σύρουν στα Ειδικά Δικαστήρια, τους κρίνει ο ελληνικός λαός. Και, αν θέλετε, κατά τη δική μου εκτίμηση τους κρίνει ο μεγαλύτερος και πιο αυστηρός κριτής όλων μας που είναι η ιστορία», ανέφερε.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος εκτίμησε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει πολλά να πει και θα μιλήσει όταν το κρίνει ο ίδιος, αλλά σημείωσε πως δεν θα του υποδείξει πότε να το πράξει.