Skip to main content

Space Hellas: Ανάληψη έργου κόστους 8,75 εκατ ευρώ

Το έργο «ΔΟΡΥ», που αποτελεί έργο παροχής ολοκληρωμένων δορυφορικών υπηρεσιών, ανέθεσε η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ στην κοινοπραξία των Space Hellas AE και KBI Impuls Hellas AE.
Το έργο «Ανάπτυξη Υποδομών για την αρχική εξυπηρέτηση αναγκών των φορέων του Δημοσίου Τομέα απομακρυσμένων περιοχών για προηγμένες τεχνολογίες επικοινωνιών με τη χρήση του Δημόσιου Δορυφορικού Συστήματος Hellas Sat-ΔΟΡΥ» ανατέθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ στην κοινοπραξία των Space Hellas AE και KBI Impuls Hellas AE.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Space Hellas, το έργο είναι του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών, το συμβατικό του κόστος ανέρχεται σε 8.750.709 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ έχει χρόνο υλοποίησης 2 έτη.

Tο «ΔΟΡΥ» αποτελεί ένα τυπικό έργο παροχής ολοκληρωμένων δορυφορικών υπηρεσιών και καλύπτει την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη λειτουργία του αναγκαίου εξοπλισμού, την παροχή τηλεφωνίας, διασύνδεσης με το διαδίκτυο και διασύνδεση δικτύων data των 13 Φορέων και Υπουργείων του Δημοσίου Τομέα.

Σημειώνεται ότι το έργο αφορά κυρίως στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας που εξυπηρετούνται καλύτερα μέσω του δορυφόρου HELLAS-SAT, στα πλαίσια των στόχων της Κοινωνίας της Πληροφορίας.