Skip to main content

Σουρωτή: Νέα αρχή μετά από 100 χρόνια λειτουργίας

Από Voria.gr
Τα τελευταία 15 χρόνια η Σουρωτή ΑΕ εξελίσσεται συνεχώς, τόσο σε επίπεδο προϊόντων, όσο και σε οργάνωση. Η αγορά αισθάνεται τη δύναμη της εταιρείας.

Τα τελευταία 15 χρόνια η Σουρωτή ΑΕ εξελίσσεται συνεχώς, τόσο σε επίπεδο προϊόντων, όσο και σε οργάνωση. Η αγορά αισθάνεται, πλέον, τη δύναμη, αλλά και τη δυναμική μιας εταιρίας, που εξακολουθεί να βασίζεται στην ομοψυχία διοίκησης, εργαζομένων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας στην περιοχή της Σουρωτής και της Θεσσαλονίκης, που τη στηρίζει και στηρίζεται από αυτήν.

Τον Ιούνιο του 2002 στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ολοκληρώνεται και λειτουργεί η νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής εμφιαλωμένου νερού. Η επένδυση, που δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία να επεκταθεί σε μια νέα, δυναμική αγορά, είναι απόλυτα συμβατή με όλες τις προδιαγραφές των κανόνων υγιεινής και είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001 και HACCP.

Τα επόμενα χρόνια η διοίκηση της εταιρίας ξεκινά και ολοκληρώνεται μια σημαντική προσπάθεια ανασχεδιασμού όλων των διαδικασιών της εταιρίας με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας των λειτουργιών της.

Μια σειρά από επενδυτικά έργα σχεδιάζονται και υλοποιούνται στην κατεύθυνση αναβάθμισης του μηχανολογικού εξοπλισμού της με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της και την απόλυτη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων της.

Το 2006 η Σουρωτή κλείνει 90 χρόνια επιτυχίας στην ελληνική αγορά και εισέρχεται σε φάση δεύτερης νεότητας. Ανασχεδιάζει τον εταιρικό της ιστότοπο, αποκτώντας ενεργή παρουσία και στο διαδίκτυο. Παράλληλα η Σουρωτή επενδύει στην ενεργειακή πολιτική και το 2009 επιβραβεύεται ανάμεσα στις 10 πρώτες εταιρίες στην Ευρώπη στο συγκεκριμένο πεδίο.  

Επέκταση στο… τσάι

Στις αρχές της δεκαετίας του 2010 η Σουρωτή λανσάρει το νέο της προϊόν SOUROTEA, το κρύο τσάι  σε τρεις γεύσεις, τσάι με λεμόνι, τσάι με ροδάκινο και green tea, που κερδίζει γρήγορα την αποδοχή του καταναλωτικού κοινού. Παράλληλα ενισχύει το τμήμα εξαγωγών δίνοντας βαρύτητα στη διείσδυση και ανάπτυξή της σε νέες αγορές όπως η Κίνα, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Σαουδική Αραβία, η Κορέα και φυσικά οι χώρες της Ευρώπης.

Νέα αρχή στα… 100

Το 2016 είναι μία ακόμη πολύ σημαντική, καθοριστική χρονιά για τη Σουρωτή. Η εταιρία συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας. Έχει ήδη γράψει τη δική της ιστορία στο χώρο του φυσικού μεταλλικού νερού και συνεχίζει δυναμικά την επιτυχημένη της πορεία. Από το καλοκαίρι του 2016 εκδηλώθηκε ενδιαφέρον μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο της Σουρωτής AE  έχουν τοποθετηθεί ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης και η Coca Cola Hellas. Οι νέοι μέτοχοι μπορούν να δώσουν νέα δυναμική στην εταιρία, καθώς ήδη σχεδιάζουν σειρά επενδύσεων, που θα αναβαθμίσουν τη θέση της Σουρωτής τόσο στην εσωτερική, όσο και στις διεθνείς αγορές.