Skip to main content

Ο Σαββίδης διατηρεί Λώλα και Ιωαννίδη επικεφαλής της Σουρωτή ΑΕ

Αναβολή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με αίτημα της Coca Cola - Ο όμιλος Σαββίδη θα συμμετάσχει στη δημοπρασία για το ποσοστό του δήμου Θέρμης

Ο Γιώργος Λώλας και ο Ιωάννης Ιωαννίδης παραμένουν οι επικεφαλής στη Σουρωτή ΑΕ, στις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα, όπως προέκυψε με τη συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Νωρίτερα, η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Σουρωτής είχε εγκρίνει με ομοφωνία το εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο που πρότεινε η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας με ποσοστό τουλάχιστον 43%.

Συγκεκριμένα, στο νέο ΔΣ θα συμμετέχουν τρία μέλη από την πλευρά Σαββίδη, οι Αρτούρ Νταβιντιάν, Μαρία Γκοντσαρόβα και Κωνσταντίνος Φωτιάδης, τρία μέλη από το απερχόμενο ΔΣ, οι Γεώργιος Λώλας (πρόεδρος), Ιωάννης Ιωαννίδης (διευθύνων σύμβουλος) και Στράτος Βολάνης, ένας εκπρόσωπος της Coca Cola ο Ιωάννης Μαυραντζούλης, ένας εκπρόσωπος του δήμου Θέρμης, ο Γεώργιος Στρατάκης, αλλά και ως ένατο μέλος που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους η Μαρία Μουστάκα.

Η σύνθεση του νέου ΔΣ δείχνει την κυριαρχία Σαββίδη, τον σεβασμό από την πλευρά του στην παράδοση και τη συνέχεια της εταιρείας με τη διατήρηση του ίδιου διδύμου στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της Σουρωτή ΑΕ, αλλά και τη διάθεση για συνεργασία με την Coca Cola που ελέγχει ένα ποσοστό περί το 18-20%.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, παρόντος του Ιβάν Σαββίδη, παρουσιάστηκε η πρόταση της διοίκησης για το νέο επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξης της Σουρωτής, ύψους 18,2 εκατ. ευρώ μέχρι το 2021, ενώ, μετά από αίτημα της Coca Cola, αναβλήθηκε η συζήτηση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4 εκατ. ευρώ, που ζήτησε ο ίδιος ο κ. Σαββίδης, για τις 20 Ιανουαρίου. Όπως ανέφερε ο κ. Μαυραντζούλης, η Coca Cola ζήτησε την αναβολή προκειμένου στο μεσοδιάστημα να μελετήσει το επιχειρηματικό πλάνο, ενώ ο ίδιος απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά με το αν η πολυεθνική θα συμμετάσχει στη δημοπρασία για το 11% του δήμου Θέρμης.

Προσερχόμενος στην έκτακτη γενική συνέλευση της Σουρωτής Α.Ε. το διευθυντικό στέλεχος του Ομίλου Σαββίδη, κύριος Αρτούρ Νταβιντιάν, δήλωσε ότι η πλευρά του ομογενή επιχειρηματία είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια ισχυρή και σταθερή σχέση συνεργασίας με την Coca Cola, η οποία σήμερα κατέχει περίπου το 20% της επιχείρησης.

Ο κ. Νταβιντιάν, επίσης, δήλωσε ότι ο Όμιλος Σαββίδη θα καταθέσει προσφορά για το 10,9% των μετοχών που θα βγάλει σε δημοπρασία ο δήμος Θέρμης (έχει στην ιδιοκτησία του συνολικά 15,9%), αντί 1,05 ευρώ ανά μετοχή, τιμή στην οποία το προηγούμενο διάστημα απέκτησε το 43% περίπου των μετοχών της εταιρείας.

Τέλος, είπε οτι έχει έρθει σε επαφή και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον αγοράς του ποσοστού της (4,5%), πρόταση την οποία εξετάζει σύμφωνα με το λεγόμενά του η ΠΚΜ.

 

π