Skip to main content

Σούμποτιτς: «Ο Άρης διοικείται από... έξω»

Λάδι στην φωτιά έριξε ο Λευτέρης Σούμποτιτς με δηλώσεις του στην «ΕΡΑ Σπορ» για την κόντρα που υπάρχει με τους οργανωμένους φιλάθλους του Άρη.

 

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ Σπορτ» έδωσε συνέντευξη ο πρώην προπονητής του Άρη, Λευτέρης Σούμποτιτς, για τα όσα έζησε στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» τους τελευταίους μήνες, τονίζοντας πως ο σύλλογος διοικείται από... έξω!
 
Αναλυτικά η συνέντευξη:
 
Για την απόφασή του να διαδεχτεί τον Ντρούκερ: "Ο Άρης με είχε πλησιάσει άλλες δύο φορές, αλλά είχα απαντήσει αρνητικά γιατί δεν ήθελα να μπλέξω σε μια κατάσταση γνωρίζοντας ότι ορισμένοι καταφέρονται εναντίον μου. Την τρίτη φορά, όμως, δεν άκουσα το μυαλό μου, άκουσα την καρδιά μου. Στον Άρη έπαιξα επτά χρόνια και σε αρκετά από τα λάβαρα που κρέμονται στο Αλεξάνδρειο είχα βάλει και εγώ τη δική μου σφραγίδα. Έλα να μας βοηθήσεις, γιατί η χρονιά θα χαθεί, μου είπαν και πήρα την απόφαση να δεχτώ. Είχα πολύ δύσκολο έργο μπροστά μου, η ομάδα βρισκόταν σε πλημμύρα, αλλά έκλεισα τα αφτιά μου και συγκεντρώθηκα στη δουλειά μου. Έπειτα από όσα έχουν συμβεί, ειλικρινά δεν το μετανιώνω που ανέλαβα τον Άρη".
 
Για τις δυσκολίες που συνάντησε στο έργο του: "Φεύγει ξαφνικά και χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν ο Τάκερ, που αμείβεται με το 30% του συνολικού μπάτζετ. Πριν από το παιχνίδι με την Καβάλα, έρχεται ο Μπορόβνιακ, που ήταν απλήρωτος τρεις μήνες και μου λέει ότι έχει πρόταση από την Ισπανία και θέλει να φύγει. Και πολλά άλλα προβλήματα. Επρεπε να φέρουμε άλλους παίκτες και πιστεύω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις καλύψαμε σωστά τα κενά. Η ομάδα αρχίζει να ρολάρει, παίζει καλό μπάσκετ, οι παίκτες αποκτούν χημεία μεταξύ τους και πετυχαίνουμε σημαντικές εκτός έδρας νίκες επί του Ηρακλή και του Αμαρουσίου. Έρχεται το επεισόδιο με τον Τόμας, ο οποίος λειτούργησε πολύ αρνητικά σε κάποιο μίτινγκ και αποφασίζουμε να τον απομακρύνουμε. Παίρνουμε τέσσερις καινούργιους παίκτες, από τρεις διαφορετικούς μάνατζερ και όχι από έναν από μας κατηγόρησαν, και κάνουμε κατά τη γνώμη μια πολύ αξιόλογη ομάδα. Έναν μήνα πριν από τα κρίσιμα παιχνίδια έρχονται δύο ψηλοί, ο Κασίροφ και ο Κιγκ, που ήθελαν βέβαια λίγο παραπάνω χρόνο για να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδας. Και χάνουμε στον πέμπτο αγώνα την τρίτη θέση από τον ΠΑΟΚ".
 
Για τη σειρά του μικρού τελικού με τον ΠΑΟΚ: "Τα παιχνίδια πολύ συναρπαστικά. Έχω δει στον δρόμο κάποιους ΠΑΟΚτσήδες και γύρισαν και μου είπαν ότι έπειτα από πάρα πολλά χρόνια ενδιαφερόμαστε για το μπάσκετ. Γυρίσαμε σε εποχές που το μπάσκετ ήταν στα πάνω του και χάρηκα που συμμετείχα σε αυτή τη σειρά, η οποία πριν από μερικά χρόνια μονοπωλούσε το ενδιαφέρον".
 
Για το ότι είχε αποφασίσει να φύγει εδώ και έναν μήνα: "Πριν από έναν μήνα είχα πάρει την απόφασή μου να φύγω. Για να έμενα έπρεπε να αλλάξουν πολλά πράγματα και μου φαινόταν πολύ δύσκολο. Ακόμη και αν έβγαινε η ομάδα στην Ευρωλίγκα, θα έφευγα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο Αρης έχει αρκετές πιθανότητες να παίξει στο προκριματικό τουρνουά. Θεωρώ, λοιπόν, επιτυχημένη την παρουσία μου στην ομάδα. Μια μέρα μετά τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ συναντήθηκα με τον Γιάννη Δαμιανίδη, δώσαμε τα χέρια και αποφασίσαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας".
 
Για ποιους λόγους δεν συνέχισε στον Άρη: "Με ρωτούν οι φίλοι μου γιατί έφυγα. Έφυγα γιατί δεν βλέπω τον εαυτό μου να βρίσκεται σε μια ομάδα, που διοικείται απέξω. Διοίκηση υπάρχει, είναι 5-6 άτομα που αγαπούν τον Άρη και βάζουν λεφτά, υπάρχει πρόεδρος, αλλά η πίεση σε αυτούς τους ανθρώπους είναι φοβερή. Με απειλές, με πολλά. Δεν μπορώ να μιλήσω με αποδείξεις, αλλά μόνο με ενδείξεις. Άκουσα ότι θα τους δείρουν, θα τους σπάσουν τα αμάξια, τα μαγαζιά, τα σπίτια. Είναι πολύ δύσκολο να διοικήσουν μια τέτοια ομάδα. Ο Άρης έχει αλλάξει τόσους προπονητές και όλοι έφυγαν ως αποτυχημένοι, γιατί τι θέλουν κάποιοι, να είναι αποτυχημένοι. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να δουλέψεις σε μια τέτοια ομάδα".
 
Απαντώντας σε μήνυμα ακροατή σχετικά με απειλές που εκτοξεύθηκαν προς τους παίκτες του Άρη: "Ουδέποτε έχω μιλήσει εναντίον των παικτών γιατί υπήρξα παίκτης και ξέρω τι σημαίνει αυτό το πράγμα. Δεν ένιωσα κάτι τέτοιο. Ότι οι παίκτες φοβήθηκαν ή δέχτηκαν απειλές. Είμαι σίγουρος ότι θέλανε να κερδίσουν και να πάρουν την τρίτη θέση. Άλλωστε, κέρδισαν στην Πυλαία, οπότε δεν μπορείς να πεις ότι στο τέταρτο παιχνίδι στο Παλαί ντε Σπορ δεν ήθελαν να παίξουν. Ήταν μεγάλο το ψυχολογικό βάρος".
 
Για τις κατηγορίες που του απευθύνονται σχετικά με το επίμαχο παιχνίδι του Άρη με τον Πειραϊκό: "Θα κατέβω στη Θεσσαλονίκη και στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσω την επόμενη εβδομάδα, θα τα καθαρίσω όλα με αποδείξεις. Οποιοσδήποτε, όμως, μπορεί να πάρει την κασέτα του παιχνιδιού ή να ρωτήσει τους παίκτες που είχαν αγωνιστεί σε εκείνο το ματς. Όταν παίξαμε με τον Ολυμπιακό στην Αθήνα, ήλθε στο ξενοδοχείο να με δει ο Παναγιώτης Λιαδέλης, ένας από τους καλύτερους παίκτες εκείνης της χρονιάς, και ξέρετε τι μου είπε; Όλα αυτά για τα οποία μας κατηγορούν όλους είναι βλακείες. Με πήρε ο Μάριο Μπόνι και μου είπε... κόουτς πες τους να μην με ξαναρωτήσουν για εκείνο το ματς γιατί εγώ δεν κατέβηκα στην Αθήνα, ήμουν άρρωστος. Ρωτώ, μήπως παίξαμε με τη δεύτερη πεντάδα; Μήπως είπα σε κάποιον χάσε το λέι απ ή μην παίξεις καλή άμυνα; Απλώς, η ομάδα ήταν κουρασμένη και κορεσμένη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς, ήταν απλήρωτη για τρεις μήνες. Δύο η ώρα το πρωί πηγαίναμε με τους συνεργάτες μου στο Μακεδονία Παλάς και προσπαθούσαμε να πείσουμε τον Σάκλεφορντ και τον Ορτίθ, ώστε να μην φύγουν. Κάπως έτσι ήλθε εκείνο το ατυχές αποτέλεσμα. Ας έλθουν να μου μιλήσουν με αποδείξεις. Γιατί εγώ θα μιλήσω με αποδείξεις στη συνέντευξη Τύπου".
 
Για το μέλλον του Άρη και για την έλλειψη βετεράνων παικτών σε διάφορα πόστα: "Δεν θέλω να πω την αλήθεια, γιατί θα πουν κάποιοι ότι θέλω το κακό του Άρη. Πιστεύω να σας κάλυψε η απάντηση. Επειδή, όμως, υπήρξα παίκτης αυτής της ομάδας και έχω κατακτήσει ένδεκα τίτλους, δικαιούμαι να πω κάτι. Είναι από τις λίγες ομάδες, που δεν έχει σε διάφορα πόστα παίκτες που έχουν ματώσει τη φανέλα του συλλόγου, όπως συμβαίνει στον Παναθηναϊκό με τον Αλβέρτη, στον Ολυμπιακό με τον Τόμιτς και σε άλλες ομάδες. Προ ημερών δύο παλιοί μου συμπαίκτες είχαν έλθει στην προπόνηση, δεν θα σας πω τα ονόματά τους, και ξέρετε τι μου απάντησαν όταν τους ρώτησα γιατί δεν έρχονται να μας δουν; Και οι δύο μου απάντησαν επί λέξει: Δεν θέλουμε να τους βλέπουμε. Αυτή η απάντηση τα λέει όλα"