Skip to main content

Σουλτς: Συνέπειες για τα μέλη της ΕΕ που δεν δέχονται πρόσφυγες

Ο υποψήφιος καγκελάριος της Γερμανίας προτείνει οικονομικές επιπτώσεις για τα κράτη- μέλη που δεν δείχνουν αλληλεγγύη στο θέμα των προσφύγων.

Οικονομικές συνέπειες για χώρες που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες θα προτείνει ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία αρνούνται την αλληλεγγύη σε σημαντικά θέματα θα πρέπει να υπολογίζουν σε οικονομικές συνέπειες και όχι στην πλήρη αλληλεγγύη της Γερμανίας και άλλων χωρών», σημειώνει ο κ. Σουλτς σε κείμενό του που θα παρουσιαστεί την Κυριακή και αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει το dpa.

Κατά τον κ. Σουλτς, «όποιος αρνείται κατηγορηματικά να δεχθεί πρόσφυγες ή επιδίδεται σε φορολογικό ντάμπιγνκ και σε καταστρεπτικό φορολογικό ανταγωνισμό δεν συμπεριφέρεται αλληλέγγυα. Κράτη - μέλη τα οποία δέχονται πρόσφυγες θα πρέπει να έχουν την υποστήριξη λ.χ. σε θέματα ανέγερσης κοινοτικών εγκαταστάσεων και σχολείων ή ιατρικής περίθαλψης».

Ο κ. Σουλτς παρατηρεί ότι για να δημιουργηθούν κίνητρα οικειοθελούς υποδοχής προσφύγων είναι αναγκαία μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη εκείνων των χωρών - μελών τα οποία σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος.