Skip to main content

Σουλτς: Πρέπει να αυξήσουμε τη φορολογία των πλουσίων

Αυξάνονται οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας, τις οποίες και πρέπει να καταπολεμήσουμε, τονίζει ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας

Την αύξηση της φορολογίας των πλουσίων ως μέρος του προεκλογικού του προγράμματος, αποκαλύπτει ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) για τις ομοσπονδιακές εκλογές του φθινοπώρου, Μάρτιν Σουλτς, σε σημερινή του συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Ασφαλώς θα πρέπει να αυξήσουμε τη φορολογία των πολύ μεγάλων εισοδημάτων», τονίζει, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως «οι πολίτες, οι οποίοι κερδίζουν το εισόδημά τους μετά από σκληρή δουλειά, δεν θα πρέπει να είναι σε δυσμενέστερη θέση από εκείνους, οι οποίοι απλώς αξιοποιούν τα χρήματα για να βγάλουν άλλα».

Όσον αφορά την οικονομική πολιτική του πρώην Καγκελαρίου, Γκέρχαρντ Σρέντερ, υποστηρίζει ότι «το μεταρρυθμιστικό του πακέτο ήταν η σωστή απάντηση σε μια φάση στασιμότητας, αλλά κάναμε και λάθη, καθώς θα έπρεπε να είχαμε αυξήσει ταυτόχρονα τον κατώτερο μισθό και να είχαμε επιβαρύνει περισσότερο τους πολύ πλούσιους».

Ερωτηθείς για το ζήτημα της «κοινωνικής δικαιοσύνης», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνει πως πρόκειται για ένα διαρκές θέμα και ο ίδιος στοχεύει να καταστήσει τη Γερμανία δικαιότερη, να καταπολεμήσει την επισφαλή απασχόληση και να βάλει τους πλούσιους να πληρώσουν περισσότερα.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρει πως «εκατομμύρια πολίτες αισθάνονται ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτήν τη χώρα» και επισημαίνει ότι «τα κέρδη των επιχειρήσεων αυξάνονται, όπως άλλωστε και οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας, τις οποίες και πρέπει να καταπολεμήσουμε».