Skip to main content

Παλικαρίσια νίκη και παραμονή-άθλος του Ηρακλή στη Super League(video)

Με το χρυσό γκολ του Μιχάλη Μπαστακού, οι «κυανόλευκοι» ανέτρεψαν τη εις βάρος του σκορ στο ημίχρονο και επισφράγισαν και τυπικά την παραμονή τους

Τη νίκη με 2-1 εναντίον του Παναιτωλικού στο «Καυτανζόγλειο Στάδιο» με την οποία παραμένει και τυπικά στη Super League κατέκτησε ο Ηρακλής.

Κόντρα στα αντιξοότητες και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον σύλλογο από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, οι «κυανόλευκοι» έβγαλαν ψυχή φτάνοντας σε 4η σερί νίκη γεγονός που τους εξασφαλίζει και τυπικά την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία, μια αγωνιστική πριν το φινάλε.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την σημερινή του νίκη, ο Ηρακλής έφτασε τους 28 βαθμούς (12η θέση, ισοβαθμεί με τη Λάρισα) ενώ τα δρόμο για την Football League θα πάρουν η 16η και τελευταία Βέροια με 22 βαθμούς αλλά και ο 15οςΛεβαδειακός που έχει 23 καθώς στην 14η θέση βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης με μαξιλαράκι ασφαλείας καθώς παρά την ήττα στη Βέροια έχει 27 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης βρήκε τον Ηρακλή να χάνει ευκαιρίες για να προηγηθεί αλλά αυτός που το κατάφερε ήταν ο Παναιτωλικός.

Στο 3΄ο Μοντέιρο προσπάθησε να σκοράρει απευθείας από εκτέλεση κόρνερ με τον Κυριακίδη να βρίσκεται σε σωστή θέση αποκρούωντας την μπάλα ενώ στο 15΄ο Περόνε έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε αυτή τη φορά σε κόρνερ.

Στο 30΄ο «Τίτορμος» κατάφερε να σκοράρει όταν ο Ρόσα έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά και με συρτό σουτ νίκησε τον Χουάντερσον για το 0-1.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να σκοράρουν ξανά όταν στο 38΄ο Χουάντερσον απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Λόπες ενώ στο 44΄ο Στάμου έδιωξε πάνω στη γραμμή το γυριστό σουτ του Μπράβο.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 50΄ο Κούρος έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Παπάζογλου να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ ενώ τρία λεπτά αργότερα ήρθε η στιγμή για τον «Γηραιό» να σκοράρει όταν ο Μπαστακός έκλεψε τη μπάλα, πάσαρε στον Περόνε και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη για το 1-1.

Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό και στο 56΄το σουτ του Ρέι δεν κατάφερε να νικήσει τον Χουάντερσον που απέκρουσε δύσκολα ενώ στο 59΄αντίστοιχα για τους γηπεδούχους, ο Λεοζίνιο βρέθηκε απέναντι στον Κυριακίδη αλλά αυτός τον σταμάτησε όπως το ίδιο έκανε και στην προσπάθεια του 62΄με πρωταγωνιστή τον Γροντή.

Οι «κυανόλευκοι» πίεζαν για το χρυσό γκολ της νίκης και στο 83΄έφτασαν κοντά αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε ξανά σουτ του Γροντή αλλά στο 85΄δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στην κεφαλιά του Μπαστακού με τον νεαρό επιθετικό να σκοράρει για το τελικό 2-1 αποτέλεσμα που σφραγίζει και μαθηματικά την εντός γηπέδου παραμονή του Ηρακλή στην κατηγορία.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος (46' Γροντής), Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Ίντζογλου, Αγγελόπουλος (46' Μπαστακός), Λεοζίνιο, Μοντέιρο, Κούρος (73' Πασάς), Περόνε.

Παναιτωλικός (Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας (75' Χαντάκιας), Παπάζογλου, Κούσας, Ρότσα (59' Τσοκάνης), Μπράβο, Ρόσα, Ρέι, Κλέσιο, Λόπες, Μουνιός (65' Κουτρομάνος).