Skip to main content

Σολτς: Θα χρειαστούν πολλές εβδομάδες για επίτευξη συμφωνίας

Η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα είναι κοντά, ωστόσο δεν θα ληφθεί στη συνεδρίαση του Ecofin στη Σόφια, τόνισε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών.

Την εκτίμηση πως η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα είναι κοντά, αλλά και στη διευκρίνηση ότι η τελική λύση θα απαιτήσει να παρέλθουν κάποιες εβδομάδες, έκανε από την Ουάσιγκτον ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, όπως μεταδίδει το real.gr.

«Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη μιας κοινής συμφωνίας», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Ερωτηθείς για το χρόνο αποκρυστάλλωσης της τελικής λύσης ο Όλαφ Σολτς ανέφερε πως η τελική απόφαση δεν θα ληφθεί στη συνεδρίαση του Ecofin στη Σόφια, την επόμενη εβδομάδα και πως θα απαιτηθεί χρόνος. «Θα απαιτηθούν πολλές ακόμα εβδομάδες», είπε χαρακτηριστικά.

Λιού: Η υπόθεση του ελληνικού χρέους «είναι σε καλό δρόμο»

Εν τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, εκτίμησε πως η υπόθεση του ελληνικού χρέους «είναι σε καλό δρόμο».

Λίγο νωρίτερα ο κ. Λιου είχε κάνει ειδική αναφορά στην Ελλάδα κατά την διάρκεια συζήτησης με θέμα την αναμόρφωση της Ευρωζώνης. Στο συγκεκριμένο πάνελ συμμετείχαν μεταξύ άλλων η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς και ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

«Συνεργαστήκαμε με την Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την περίοδο των σκληρών διαπραγματεύσεων, πολύ στενά για το θέμα Ελλάδος γιατί δεν θέλαμε να δούμε μια χώρα της ευρωζώνης να καταρρέει και να βγαίνει εκτός ευρωζώνης», είπε ο κ. Λιου.