Skip to main content

Σωκράτης Δημητριάδης: Μετά το showrun της Red Bull επόμενος στόχος το Airshow στη Θεσσαλονίκη

Συνέντευξη του αντιδημάρχου Οικονομικών και εκ νέου υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη»

Από το 2014 όταν και είχε εκλεγεί πρώτη φορά στον δήμο Θεσσαλονίκης κάθεται στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι αντιδήμαρχος στη διοίκηση Ζέρβα. Από τα πρώτα χρόνια ο Σωκράτης Δημητριάδης έχει αφήσει το δικό του, ξεχωριστό αποτύπωμα, είτε ψαρεύοντας πατίνια από τον Θερμαϊκό κόλπο, είτε στήνοντας μια επιχείρηση προκειμένου να απομακρυνθεί μέσα από τη θάλασσα μια νεκρή αγελάδα, είτε πρόσφατα διαδραματίζοντας καταλυτικό ρόλο από την πλευρά του δήμου στη διοργάνωση του Showrun της Red Bull που συγκέντρωσε πάνω από 160.000 κόσμου. Επόμενος στόχος του αντιδημάρχου Οικονομικών και εκ νέου υποψήφιου με την παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη» του Κωνσταντίνου Ζέρβα είναι να φέρει στην πόλη και το Airshow.

Στη συνέντευξή του στη Voria.gr ο κ. Δημητριάδης, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, παρουσιάζει επιγραμματικά τα όσα έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον δήμο και υπεραμύνεται του έργου του στις αντιδημαρχίες στις οποίες θήτευσε – Βιώσιμης Κινητικότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πολιτικής και Οικονομικών.

Για τέταρτη φορά διεκδικείτε την ψήφο των Θεσσαλονικέων, τώρα με την παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ποιος είναι ο στόχος σας για αυτή την εκλογική αναμέτρηση;

Στόχος μου είναι να μπορέσει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας να κάνει μία δικιά του παράταξη με ανθρώπους που έχει επιλέξει αυτός, συνθέτοντας κατά αυτό τον τρόπο μία διοίκηση, η οποία θα λειτουργεί με απόλυτη αρμονία και μεταξύ τους τα στελέχη της σε απόλυτη συνεργασία.

Οι άλλοι συνδυασμοί που διεκδικούν τον δήμο Θεσσαλονίκης, ασκούν κριτική ότι δεν έχετε παράξει έργο και η πόλη είναι εγκαταλελειμμένη. Τι τους απαντάτε;

Όλοι οι αντίπαλοι είναι άξιοι άνθρωποι, αλλιώς δεν θα είχαν στελέχη να τους ακολουθούν και να πιστεύουν σε αυτούς. Αυτό όμως που δεν μου αρέσει είναι πως κάποιοι που διοίκησαν αυτή την πόλη ξεχνούν πόσο λίγα έκαναν σε 10 χρόνια, σε μία δεκαετία χωρίς προβλήματα και αντιξοότητες. Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι μπορούν να διοικήσουν ενώ ποτέ δεν ήταν στο ελεύθερο επάγγελμα ώστε να γνωρίζουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των πολιτών και κάποιοι άλλοι εμμονικά λένε μόνο «όχι» και κριτικάρουν όλα όσα έχουμε φέρει 4 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα έργα τα οποία έχουν γίνει είναι δεδομένα. Τα 250 χιλιόμετρα ασφαλτοστρωμένων δρόμων σε 4 χρόνια από τα 550 του συνόλου τους. Τα εκατομμύρια που διεκδικήθηκαν από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις παγκόσμιες διακρίσεις που πήρε η πόλη μας, το καλό όνομα που χτίσαμε στο εξωτερικό προσελκύοντας εταιρείες κολοσσούς, μειώνοντας την ανεργία με τις θέσεις εργασίας που έφεραν.

Image

Έχετε αφήσει το αποτύπωμά σας ως αντιδήμαρχος, ψαρεύοντας εσείς ο ίδιος πατίνια από τον Θερμαϊκό, βγάζοντας μια νεκρή αγελάδα επίσης από τον Θερμαϊκό και αυτή την περίοδο με τη διοργάνωση για το showrun της Red Bull. Τι άλλο να περιμένουμε από τον Σωκράτη Δημητριάδη;

Γενικά είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος προσπαθεί πάντα να λύσει το πρόβλημα από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο. Από το να ψαρέψω ένα πατίνι από τον Θερμαϊκό για να μη μολύνει τα νερά του, μέχρι να βοηθήσω στη διοργάνωση της απίστευτα επιτυχημένης εκδήλωσης του showrun με την Red Bull, στην παραλία και να διαφημιστεί η πόλη μας σε όλον τον κόσμο. Όλοι οι Θεσσαλονικείς απόλαυσαν μαζί με όλους όσοι ήρθαν από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου το  showrun. Γέμισε η πόλη μας με επισκέπτες, γέμισαν τα ξενοδοχεία μας, γέμισαν τα εστιατόρια, γέμισαν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος γέμισαν τα μαγαζιά και μαζί με όλα αυτά, διαφημίστηκε η πόλη. Άρα κερδίσαμε σε όλα τα επίπεδα.

Γενικά είμαι πεισματάρης και όταν θεωρώ ότι κάτι είναι προς το συμφέρον όλων μας θα το κάνω είτε μόνος μου είτε με τη βοήθεια των συναδέλφων μου, γιατί πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο και εμείς κερδίζουμε ως πολίτες της πόλης, αλλά και η πόλη ανεβαίνει συνεχώς βαθμίδες αναγνωρισημότητας στο εξωτερικό. Το επόμενο λοιπόν project το οποίο έχω στο μυαλό μου είναι να φέρω το Airshow στη Θεσσαλονίκη. Το Airshow,  είναι μία εκδήλωση που δεν την παίρνεις εύκολα. Δημιούργησα όμως τις προϋποθέσεις μιας πολύ καλής υποψηφιότητας, αφού συνδυαστικά η πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, με πάνω από 160.000 κόσμο, του Showrun της Red Bull με το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι αθλητική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2024, μας καθιστά ως ένα φαβορί για να πάρουμε την διοργάνωση του Αirshow. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε να εδραιωθεί η πόλη μας ως μια από τις κορυφαίες διοργανώτριες πόλεις αντίστοιχων αθλητικών event και εκδηλώσεων.

Ποιος θα πίστευε πριν από 4 χρόνια ότι θα ερχόταν μία τεράστια εταιρεία όπως η Red Bull και θα βλέπαμε και θα ακούγαμε το μονοθέσιο της formula 1 στην πόλη μας; Απλά πρέπει να πιστεύεις στις δυνατότητες και τις ικανότητές σου.

Image

Στην παρούσα διοίκηση στον δήμο Θεσσαλονίκης έχετε διατελέσει αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πολιτικής και Οικονομικών. Ποια από τις τρεις θέσεις ήταν η πιο δύσκολη;

Όταν δουλεύεις και θέλεις να παράξεις έργο, όσο και αν οι θέσεις έχουν δυσκολίες, μπορείς να τα καταφέρεις. Καθεμία από τις αντιδημαρχίες ήταν διαφορετικές. Κάθε μία είχε άλλες απαιτήσεις και διαφορετικά προβλήματα, καθεμιά έπρεπε να την προσεγγίσεις διαφορετικά για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις υπηρεσίες που παρείχαν στους πολίτες. Από κάθε μία όμως από αυτές, μάθαινα πράγματα. Έτσι στη αντιδημαρχία της Βιώσιμης Κινητικότητας προσπαθούσα να οργανώσω την πόλη για να λειτουργήσει καλύτερα, στην αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος έκανα το παν, για να έχουμε μία πιο πράσινη πόλη, με προγραμματισμό, συντήρηση, βελτίωση και αύξηση των πράσινων χώρων της πόλης μας. Στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής γνώρισα ανθρώπους που αντιμετώπιζαν δυσκολίες μικρότερες ή μεγαλύτερες, είδα τα προβλήματα από πιο κοντά, δημιούργησα νέες κοινωνικές δομές, ένα ακόμα κοινωνικό ιατρείο του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, στη Β΄ Κοινότητα που που σε λίγο καιρό ανοίγει για να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του στους πολίτες. Επίσης, ξεμπλόκαρα κονδύλια, με συνεχείς επαφές στην Αθήνα, πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μπορέσουμε να τα διανείμουμε σε μορφή τροφίμων, σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Βελτιώσαμε τις δομές του δήμου Θεσσαλονίκης ώστε οι λιγότερο δυνατοί να έχουν αξιοπρεπείς χώρους. Τέλος, στην αντιδημαρχία Οικονομικών αντιλήφθηκα πολύ καλύτερα το μέγεθος της πόλης, τις ανάγκες που έχει, αλλά και τις δυνατότητες της. Στην αντιδημαρχία Οικονομικών οργανώνεις πλέον σε βάθος τον τρόπο λειτουργίας της πόλης αυξάνοντας τα έσοδα και μειώνοντας έξυπνα τα έξοδα. Όλα τα παραπάνω επιστρέφουν τελικά στον Θεσσαλονικιό.

Image

Γιατί να ψηφίσει ένας δημότης τον Σωκράτη Δημητριάδη;

Γιατί από όποια θέση υπηρέτησα την πόλη μου το μοναδικό που είχα στο μυαλό μου ήταν πώς θα την κάνω, ομορφότερη, πλουσιότερη, κοινωνικά δικαιότερη και ανθεκτικότερη, λειτουργικά εξυπνότερη, στρατηγικά ισχυρότερη, τουριστικά αρτιότερη, εμπορικά μεγαλύτερη. Και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω, γιατί σε αυτή την πόλη θα ζουν τα παιδιά μου όταν μεγαλώσουν, εδώ θα ζουν τα παιδιά όλων των συνδημοτών μου.

Image