Skip to main content

Σοκ στο Τέξας από την επίθεση σε εκκλησία με 26 νεκρούς

Ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές ο ένοπλος που βρέθηκε νεκρός - Τα θύματά του ήταν από 5 ως 72 ετών ενώ υπάρχουν και 20 τραυματίες

Σοκαρισμένες είναι οι ΗΠΑ από το χθεσινό μακελειό σε εκκλησία στο Τέξας, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν και 20 τραυματίες.

Ο ένοπλος ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές και πρόκειται για τον 26χρονο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ, ενώ άγνωστα παραμένουν τα κίνητρά του.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Κέλεϊ μπήκε περίπου στις 11:30 το πρωί (τοπική ώρα) σε εκκλησία Βαπτιστών στο Σάδερλαντ Σπρινγκς του νότιου Τέξας και άνοιξε πυρ αδιακρίτως χρησιμοποιώντας ένα ημιαυτόματο όπλο AR-15.

Αυτήκοος μάρτυρας, ένας υπάλληλος βενζινάδικου κοντά στην εκκλησία, δήλωσε ότι άκουσε 20 πυροβολισμούς.  

Ο δράστης δέχθηκε τα πυρά της καραμπίνας ενός κατοίκου που έφτασε στο σημείο έχοντας δει τι συμβαίνει. Ο Κέλεϊ προσπάθησε να διαφύγει με αυτοκίνητο, όμως βρέθηκε νεκρός λίγο παρακάτω.

Τα θύματά του ήταν από 5 ως 72 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι και η 14χρονη κόρη του πάστορα της εκκλησίας.

Ο Κέλι ζούσε στην περιφέρεια του Σαν Αντόνιο, μια από τις μεγαλουπόλεις του Τέξας, περίπου πενήντα χιλιόμετρα από το Σάδερλαντ Σπρινγκς. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, αποτάχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία το 2014, έπειτα από καταγγελίες ότι επιτέθηκε στη σύντροφο και το παιδί του. Είχε μάλιστα φυλακιστεί για 12 μήνες σε στρατιωτική φυλακή.

«Ο Θεός ας είναι μαζί με τους ανθρώπους του Σάδερλαντ Σπρινγκς, Τέξας. Το FBI και η αστυνομία βρίσκονται επί τόπου. Επιβλέπω την κατάσταση από την Ιαπωνία», ήταν η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση στο Τέξας μέσω του Twitter.

Αργότερα ο Τραμπ χαρακτήρισε «τρομακτικό» το μακελειό που διέπραξε ένας ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε μια εκκλησία βαπτιστών στην Πολιτεία του Τέξας σκοτώνοντας τουλάχιστον 26 ανθρώπους, τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να εκφραστούν με λέξεις ο πόνος και η θλίψη που αισθανόμαστε» για τα θύματα.