Skip to main content

Είχαν θάψει ζωντανή την 49χρονη στην Περαία, λένε οι ιατροδικαστές

Τα νέα πορίσματα των ιατροδικαστών, αποκαλύπτουν ότι η 49χρονη πράγματι θάφτηκε ζωντανή στο νεκροταφείο της Άνω Περαίας.

Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο το Σεπτέμβριο του 2014 με τη 49χρονη καρκινοπαθή που θεωρούνταν ότι θάφτηκε ζωντανή στην Άνω Περαία.

Τα νέα πορίσματα των ιατροδικαστών, αποκαλύπτουν ότι η 49χρονη πράγματι θάφτηκε ζωντανή στο νεκροταφείο της Άνω Περαίας και ότι είχαν ακουστεί όντως κραυγές μέσα από τον τάφο.  Τότε, οι ιατροδικαστές που είχαν διενεργήσει νεκροψία στη σορό της 49χρονης απέκλειαν την πιθανότητα η γυναίκα να θάφτηκε ζωντανή και να μίλησε μέσα από το φέρετρο.

Σήμερα, περίπου 11 μήνες μετά, τα στοιχεία που παρουσιάζει το zougla.gr ανατρέπουν τα δεδομένα της υπόθεσης, καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Νίκο Διαλυνά αλλά και τρεις ιατροδικαστές, η γυναίκα φέρεται να θάφτηκε... ζωντανή.

Αποκαλυπτική είναι η ιατροδικαστική γνωμοδότηση του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Σαμουήλ Ντούγκου Ντζάου, στην οποία αναφέρεται ότι «ο θάνατος της Κ. Ζαφειρίου επήλθε κατά τον εν ζωή ενταφιασμό της περί τις 20.00 πιθανότατα συνεπεία καρδιακής ανακοπής».

Μάλιστα, ο κ. Ντζάου εξηγεί ότι η 49χρονη θεωρήθηκε νεκρή λόγω της επίδρασης της χορηγούμενης φαρμακευτικής αγωγής, με την οποία περιέπεσε σε οριακή κατάσταση ζωής, με τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού της και κυρίως την καρδιοαναπνευστική λειτουργία κατεσταλμένες. «Σε τέτοιο βαθμό, ώστε να εκληφθούν αυτές ως πλήρως κατηργημένες και στις 6.30 της 25/9/2014 να θεωρηθεί νεκρή» σημειώνεται.

Τονίζει, μάλιστα, ότι «πρόκειται για περίπτωση νεκροφάνειας, μία σπάνια κατάσταση, που λόγω της επιπόλαιας αναζήτησης των πρώιμων σημείων και της πρόχειρης εργαστηριακής διαπίστωσης του θανάτου, οδήγησε σε εσφαλμένη διάγνωση του. (...) Αντιθέτως, τα πτωματικά φαινόμενα, ύστερα από ορθή αναγνώριση και αξιολόγηση και με βάση τις αρχές της Ιατροδικαστικής Επιστήμης, είναι απολύτως συμβατά με ημερομηνία και ώρα θανάτου την 25/9/2014, στις 20.00, παραδοχή που ερμηνεύει, σε απόλυτο βαθμό, τα συμβάματα και γεγονότα που περιέπλεξαν την περίπτωση θανάτου της Ζαφειρίου».

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως κυμαίνεται και η ιατροδικαστική γνωμοδότηση που υπογράφεται από τους ιατροδικαστές Στράτο Καλλίτση και Μαρία Γεραμάνη.

Οι δύο ιατροδικαστές εξηγούν ότι, αν η γυναίκα είχε πεθάνει, δεν θα ήταν σε θέση να ανοίξει ούτε τα μάτια της ούτε και το στόμα της.

Όπως συμπεραίνουν, «ένας ασθενής που παρουσιάζει όλους αυτούς τους προδιαθεσικούς παράγοντες για εμφάνιση σημαντικών ακραίων μεταβολών της καρδιαγγειακής λειτουργίας (όπως παρατεταμένη και έντονη βραδυκαρδία, ηπατικό κώμα λόγω κακοήθειας) δύναται σε σπάνιες περιπτώσεις να προκύψουν καταστάσεις που προσομοιάζουν με εικόνα νεκρού ατόμου-βαρεία καταστολή των οργανικών λειτουργιών σε όρια υπερβαθέντος κώματος: Παρόμοιες περιπτώσεις στη βιβλιογραφία αναφέρονται ως σύνδρομο ή φαινόμενο του Λαζάρου με ανάλογη καταγραφή περιστατικών».