Skip to main content

Σοκ στη Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο

Σύμφωνα με το παλάτι, ο καρκίνος ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της θεραπείας, στην οποία υπεβλήθη την περασμένη εβδομάδα

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της θεραπείας στην οποία υπεβλήθη για να αντιμετωπίσει μια υπερπλασία του προστάτη, την περασμένη εβδομάδα.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ λένε ότι ο βασιλιάς «παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό».

Ο Βρετανός μονάρχης θα αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του και αναμένεται ότι άλλα ανώτερα στελέχη της βασιλικής οικογένειας θα βοηθήσουν να τον υποστηρίξουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Αν και θα σταματήσει τις δημόσιες εκδηλώσεις του, ο βασιλιάς, 75 ετών, θα συνεχίσει τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους.

Ο βασιλιάς Κάρολος πραγματοποίησε επέμβαση προστάτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου πριν μια εβδομάδα περίπου, επιλέγοντας να δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του, με στόχο να ενθαρρύνει περισσότερους άνδρες να κάνουν ελέγχους προστάτη, ανέφερε τότε το παλάτι.