Skip to main content

Σοκ προκαλούν οι πανηγυρισμοί υποστηρικτών του ISIS για το Λονδίνο

«Πέστε πάνω τους με οχήματα», έγραφε στην ιστοσελίδα του το προσκείμενο στο Ισλαμικό Κράτος Nashir News, απευθυνόμενο στους επίδοξους τρομοκράτες.

Υποστηρικτές του ISIS πανηγυρίζουν στο διαδίκτυο για την επίθεση στο Λονδίνο και καλούν και άλλους να προβούν σε ανάλογες επιθέσεις, όπως μεταδίδει το BBC.

Χρησιμοποιώντας ανώνυμους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρικτές του τζιχάντ δημοσιεύουν φωτογραφίες που εξυμνούν τους φονιάδες, ενώ καλούν σε νέες επιθέσεις κατά Ευρωπαίων κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού, ζητώντας οι δολοφονίες των Ευρωπαίων να γίνουν μάθημα.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Nashir News που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, προέτρεπε τους «μοναχικούς λύκους» που κατοικούν στα δυτικά κράτη να σκοτώσουν πολίτες κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

«Πέστε πάνω τους με οχήματα», έγραφε στην ιστοσελίδα του το Nashir News, απευθυνόμενο στους επίδοξους τρομοκράτες. Μάλιστα σε ένα κολάζ, παρέθετε και τους τρεις απλούς τρόπους επίθεσης: το πιστόλι, το μαχαίρι και το φορτηγό.

Σημειώνεται πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.