Skip to main content

Σοκ με Μήτογλου στην Εθνική: Χάνει το Μουντομπάσκετ, επιστρέφει στην Ελλάδα

Η Εθνική θα συνεχίσει με 11 παίκτες

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα προέκυψε για την Eθνική ομάδα μπάσκετ, λίγες μόλις ώρες πριν από την πρεμιέρα της στο Μουντομπάσκετ 2023 κόντρα στην Ιορδανία, καθώς θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ντίνου Μήτογλου.

Σε μία από τις τελευταίες προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη Μανίλα, ο πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού χτύπησε το μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού, χωρίς ωστόσο να δείχνει κάτι ανησυχητικό.

Ο ίδιος συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα, καθώς δεν ένιωθε την παραμικρή ενόχληση, όμως εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν πως έχει υποστεί ένα μικρό ρωγμώδες κάταγμα στο σημείο αυτό.

Αμέσως ο γιατρός της εθνικής επικοινώνησε με τον γιατρό του Παναθηναϊκού και του έστειλε όλες τις εξετάσεις, προκειμένου να ενημερωθεί επίσημα και η ομάδα του παίκτη για την κατάστασή του.

Μετά από συνεχόμενα μίτινγκ μεταξύ της Εθνικής και του «τριφυλλιού» αποφασίστηκε ο παίκτης να επιστρέψει στην Αθήνα, προκειμένου να αποφευχθεί ακόμα και η παραμικρή επιδείνωση της κατάστασής του.

Να σημειωθεί πως ο Μήτογλου δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιον άλλον διεθνή, καθώς η σχετική προθεσμία έχει παρέλθει και το αντιπροσωπευτικό μας συγκροτήματα δεν έχει δικαίωμα για κάτι τέτοιο.

Η Εθνική θα συνεχίσει με 11 παίκτες.