Skip to main content

Ύποπτος τρομοκράτης φώναξε Αλλάχου Ακμπάρ στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης

Ένας ύποπτος τρομοκράτης εμβόλισε όχημα της αντιτρομοκρατικής στην Ασπροβάλτα. Είχε μπει στη χώρα από την Τουρκία - καταδικάστηκε και θα απελαθεί.

Ανησυχία προκαλεί περιστατικό με ύποπτο τρομοκράτη στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

Χθες το βράδυ, ένας 49χρονος Γάλλος, ενώ βρισκόταν υπό παρακολούθηση ως ύποπτος τρομοκράτης, εμβόλισε με το αυτοκίνητό του υπηρεσιακό όχημα της Αντιτρομοκρατικής φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»).

Ο άνδρας συνελήφθη και δικάστηκε σήμερα στο Αυτόφωτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή για την πρόκληση φθοράς και θα απελαθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο 49χρονος μπήκε στην Ελλάδα πριν από δύο ημέρες από την Τουρκία μέσω της Αλεξανδρούπολης. Στο τελωνείο των Κήπων υποβλήθηκε σε έλεγχο και ζητήθηκαν τα στοιχεία του από τη Γαλλία. Είπε ότι κατευθύνεται προς την Ηγουμενίτσα με στόχο να φύγει από την Ελλάδα, ενώ βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ως ύποπτος τρομοκράτης.

Χθες το βράδυ, ενώ τον παρακολουθούσαν δύο αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, ο 49χρονος κινήθηκε απειλητικά με το ΙΧ του και εμβόλισε το υπηρεσιακό όχημα της αστυνομίας (το οποίο δεν ήταν περιπολικό, αλλά συμβατικό όχημα) φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ». Τελικά συνελήφθη, ενώ όπως υποστήριξε στο δικαστήριο αντέδρασε επειδή φοβήθηκε ότι οι δύο αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν θα του έκαναν κακό.

Ο ένας εκ των δύο αστυνομικών κατέθεσε στο δικαστήριο: «Άναψε τους μεγάλους προβολείς και κινήθηκε προς το μέρος μας. Βάλαμε την όπισθεν. Είχε τοίχο πίσω μας. Προσέκρουσε μετωπικά πάνω στο όχημά μας. Στη συνέχεια, ανέβηκε στο καπό και χοροπηδώντας ωρυόταν. Φωνάζαμε "πολίς". Είχα τον οπλισμό μου. Έδωσα εντολές και υπάκουσε. Σταμάτησε επειδή είδε το όπλο. Όταν γονάτισε, φώναξε "Αλλάχου Ακμπάρ"».

Ο 49χρονος είπε ότι δεν κατάλαβε ότι ήταν αυτοκίνητο της Αστυνομίας, ούτε ότι επρόκειτο περί αστυνομικών. «Ήταν ντυμένοι σαν κακοποιοί και νόμισα ότι θα μου κάνουν κακό», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ρωτούσε κατ' επανάληψη εάν είναι αστυνομικοί. Ο ίδιος επισήμανε ότι σταμάτησε στα Νέα Κερδύλλια για να φάει και να πλύνει τα ρούχα του. «Λέω αλήθεια. Μπορώ να πω ψέματα στο δικαστήριο αλλά όχι στο Θεό. Δεν φοβάμαι τη φυλακή αλλά το Θεό», κατέληξε στην απολογία του.

Να σημειωθεί ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης δεν έγινε καμία αναφορά για σχέσεις του 49χρονου με το Ισλαμικό Κράτος.