Skip to main content

Σόιμπλε: Η Γερμανία θα δαπανήσει περισσότερα για την άμυνα

Είναι ένα ζήτημα ασφάλειας, πρέπει να το κάνουμε μαζί, εντός του NATO, και (με) μια πιο αποτελεσματική ευρωπαϊκή συμβολή, τόνισε.

Περισσότερα χρήματα για την άμυνά της αναμένεται να δαπανήσει η Γερμανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ομιλία του, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Σόιμπλε επισήμανε ότι «Είναι ένα ζήτημα ασφάλειας, πρέπει να το κάνουμε μαζί, εντός του NATO, και (με) μια πιο αποτελεσματική ευρωπαϊκή συμβολή. Κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση με την ευρωπαϊκή αμυντική ένωση. Πρέπει να δαπανήσουμε περισσότερα χρήματα για αυτό, έχουμε αποφασίσει να το κάνουμε στη γερμανική κυβέρνηση (και), χωρίς αμφιβολία, θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών νωρίτερα τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει ευρύτερο διεθνή ρόλο, σημειώνοντας πως η απάντηση σε διάφορες κρίσεις, από την ασφάλεια ως την κλιματική αλλαγή, είναι τα κράτη μέλη της να μείνουν ενωμένα και να πάψουν να εξαρτώνται από τις ΗΠΑ (δείτε εδώ).

«Είναι καιρός να σκεφτούμε περισσότερο τον διεθνή ρόλο της Ευρώπης», επισήμανε σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες του ομίλου Φούνκε, στο οποίο απορρίπτει τον «απομονωτισμό» και καλεί να υπάρξει «δράση από κοινού» διότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αναντικατάστατη».