Skip to main content

Σόιμπλε: Η Ελλάδα μάς προκαλεί μεγάλη ανησυχία

Την ανησυχία του για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομό
«Η Ελλάδα μάς προκαλεί μεγάλη ανησυχία», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος συναντήθηκε με τον έλληνα ομόλογό του στις αρχές της εβδομάδας.

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου γνωρίζει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πέρα από μία αυστηρή δημοσιονομική σταθεροποίηση», είπε. Ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε στη συνέχεια σε «ασυγχώρητα λάθη» που έγιναν στο παρελθόν από την ελληνική κυβέρνηση, που τα παρομοίασε με τις πολιτικές των χωρών της Βαλτικής.

«Πάντα ο λαός πληρώνει το τίμημα» των απερίσκεπτων δημοσιονομικών πολιτικών, πρόσθεσε. Ο κ. Σόιμπλε είχε ήδη ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα από την Ελλάδα να αναλάβει μόνη της την επίλυση των προβλημάτων της, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλη βοήθεια από την Γερμανία εκτός από «συμβουλές».