Skip to main content

Σόιμπλε: Εμπόδια στην πορεία της Ελλάδα για επιστροφή στις αγορές

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε σε γραπτό του μήνυμα στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist την ανάγκη η Ελλάδα να ολοκληρώσει γρήγορα τη δεύτερη αξιολόγηση.

Στην Ελλάδα και την ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων αναφέρθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε γραπτό του μήνυμα που απηύθυνε στην Ελλάδα και του εταιρούς μέσα από το συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη.

«Η Ελλάδα έχει ακόμα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσει στην πορεία της για την επιστροφή στις χρηματαγορές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι μαγική λέξη είναι η «εμπιστοσύνη», συμπληρώνοντας ότι η δεύτερη αξιολόγηση, μετά από μια 6μηνη περίπου καθυστέρηση, πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα.

«Οι μεταρρυθμίσεις θέτουν τα θεμέλια, ώστε το ελληνικό κράτος να γίνει πιο αποτελεσματικό. Επίσης, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για ιδιωτικές επενδύσεις, οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, ανοίγοντας προοπτικές για το μέλλον» έγραψε ακόμα.

Επίσης μίλησε για θετικά σημαδιά στην οικονομία της χώρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη βαθμιαία αποκλιμάκωση της ανεργίας αλλά και την απουσία τεράστιων ελλειμμάτων στον προϋπολογισμό. Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η χώρα έχει να αντιμετωπίσει ακόμα προκλήσεις.

«Είναι προς το συμφέρον όλων να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα το ταχύτερο δυνατόν»σημείωσε στο γραπτό του μήνυμα.

Σχετικά με τα μέτρα λιτότητας, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι οι χώρες που κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμά τους, μετά την κρίση του 2010, γνωρίζουν σήμερα ισχυρή οικονομική ανάπτυξη.

«Η ιδέα αυτών των προγραμμάτων βοήθειας ήταν η σωστή προσέγγιση και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί στα σοβαρά, ακόμη κι αν λάβουμε υπόψη μας τις δυσκολίες στην Ελλάδα» τόνισε.