Skip to main content

Μήνυμα Σόιμπλε: Δεν θα επαναληφθεί φέτος μια ελληνική κρίση

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτιμάει πως είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών για την αξιολόγηση μέχρι το τέλος Απριλίου.

Την πεποίθησή του ότι φέτος δεν θα υπάρξει μια επανάληψη του ελληνικού δράματος του περσινού καλοκαιριού εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εκτιμάει πως είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών για την αξιολόγηση μέχρι το τέλος Απριλίου, ενώ εμμένει στη θέση του πως δεν υπάρχει ανάγκη για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού είναι σαφής: αν η πρώτη αξιολόγηση ολοκληρωθεί επιτυχώς και τότε προκύπτει η ανάγκη να κάνουμε κάτι για τη βιωσιμότητα χρέους, τότε θα μιλήσουμε γι’ αυτό. Εως τώρα δεν μπορώ να συναγάγω από την ανάλυση βιωσιμότητας χρέους ανάγκη για κάτι τέτοιο», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα φτάσουμε σε ένα φιλικό διακανονισμό. Δεν θα αντιμετωπίσουμε πάλι φέτος μια ελληνική κρίση».

Προσέθεσε ότι «κανείς δεν απαιτεί από την Ελλάδα να εφαρμόσει τα πάντα μέχρι το τελευταίο γράμμα, αλλά προσέθεσε: το συνολικό αποτέλεσμα πρέπει να βγαίνει και οι συμφωνηθείσες προϋποθέσεις αντανακλούν σε αυτές που συμφωνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

«Είναι σημαντικό η Ελλάδα να μην συνεχίσει να αμφισβητεί αυτά που συμφωνήσαμε από κοινού. Δεν χτίζεται έτσι εμπιστοσύνη», υπογράμμισε.