Skip to main content

Σόιμπλε: Αύριο στη γερμανική Βουλή η συμφωνία για την Ελλάδα

Όπως αντιλαμβανόμαστε δεν πρόκειται για μια θεμελιώδη αλλαγή στο πρόγραμμα, ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας τη συμφωνία.

Το γερμανικό κοινοβούλιο θα συζητήσει αύριο Παρασκευή την συμφωνία για την Ελλάδα που επιτεύχθηκε σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, επιμένοντας ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα.

Νωρίτερα ο Σόιμπλε δήλωσε πως εναπόκειται στην γερμανική βουλή να αποφασίσει κατά πόσο η συμφωνία συνιστά μια θεμελιώδη αλλαγή στο υπάρχον πρόγραμμα για την Ελλάδα.

«Όπως αντιλαμβανόμαστε δεν πρόκειται για μια θεμελιώδη αλλαγή στο πρόγραμμα», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Γερμανός υπουργός.

«Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική για να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές, ώστε να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Για αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο Σόιμπλε.

Επιπλέον μέτρα, όπως η ελάφρυνση του χρέους, θα εξεταστούν μόνο μετά την ολοκλήρωση του υπάρχοντος προγράμματος, πρόσθεσε.

«Εάν επιπλέον μέτρα κριθούν αναγκαία στο τέλος του προγράμματος μπορούμε να τα λάβουμε», τόνισε

«Η προσδοκία είναι ότι το σχέδιο θα στεφθεί με επιτυχία», κατέληξε.