Skip to main content

Σοβαρές εμπλοκές από την αποχή των δικηγόρων

Πολύ μεγάλα προβλήματα στην απονομή της δικαιοσύνης, αλλά και στην άσκηση της επιχειρηματικότητας θα επιφέρει η απόφαση των δικηγόρων να προχωρήσουν από σήμερα έως και στις 7 Ιουλίου σε πανελλαδική απ
Πολύ μεγάλα προβλήματα στην απονομή της δικαιοσύνης, αλλά και στην άσκηση της επιχειρηματικότητας θα επιφέρει η απόφαση των δικηγόρων να προχωρήσουν από σήμερα έως και στις 7 Ιουλίου σε πανελλαδική αποχή από τις δικαστικές αίθουσες.

Το γεγονός αναμένεται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα να νεκρώσει παντελώς κάθε διαδικασία νομικής φύσης, που άπτεται της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου, ενώ οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης θα φανούν στην καθημερινότητα άμεσα. Οι δικηγόροι απεργούν διαμαρτυρόμενοι για τις φορολογικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον κλάδο, επιμένοντας, για παράδειγμα, ότι η υποβολή ΦΠΑ στις εργασίες τους, μόνο εμπλοκή θα μπορεί να δημιουργήσει, ενώ κανένα ουσιαστικό ζήτημα δεν πρόκειται να λύσει.

Μάλιστα, από τους Δικηγορικούς Συλλόγους υποστηρίζεται ότι αν το υπουργείο Οικονομικών δεν υπαναχωρήσει από τις προωθούμενες αλλαγές, τότε η αποχή θα πάρει μόνιμο χαρακτήρα, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται στην απονομή της δικαιοσύνης (αναβολές, παραγραφές κλπ).
 
Προς το παρόν, ωστόσο, η κυβέρνηση φαίνεται να είναι ανυποχώρητη στη στάση της.