Skip to main content

SmokeFreeBrain: Το ΑΠΘ γιορτάζει την Ημέρα κατά του καπνίσματος

Σε σχετική ημερίδα θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα "Med_School" όπου φοιτητές ιατρικής ενημερώνουν μαθητές γυμνασίων και λυκείων για το κάπνισμα.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καπνίσματος και στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος SmokeFreeBrain, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα, ανοιχτή για το κοινό, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρα 11:00, στο Αμφιθέατρο Ι (ισόγειο) του ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ. Την έναρξη της Ημερίδας θα κηρύξει η Αν. Πρύτανη Ανθρώπινων Πόρων του ΑΠΘ, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής, Παρασκευή Αργυροπούλου – Πατάκα, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμούς οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και της 3ης & 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις ο τ. Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Καθηγητής Αλέξης Μπένος, ο Αν. Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος SmokeFreeBrain, Αν. Καθηγητής Παναγιώτης Μπαμίδης, ο Αντιπρύτανης του Stavropol State Medical University της Ρωσίας, Καθηγητής Amlaev Karen, η Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής, Αθανασία Πατάκα και η Ψυχολόγος από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΑΠΘ, Άλτα Πανέρα.

Θα γίνουν ζωντανές συνδέσεις με άλλες χώρες/φορείς μέλη της κοινοπραξίας του SmokeFreeBrain, όπου εορτάζεται ταυτόχρονα η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος, ενώ θα παρουσιαστούν και συνέργειες με άλλα έργα του ΑΠΘ που αφορούν την ανάπτυξη Δικτύου Κατάρτισης για τη διακοπή του καπνίσματος, με επίκεντρο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Ελλάδα, από τον Επικ. Καθηγητή Εμμανουήλ Σμυρνάκη.

Επίσης, θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγωγής υγείας "Med_School" στο οποίο φοιτητές ιατρικής και νέοι ιατροί ενημερώνουν μαθητές γυμνασίων και λυκείων για το ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα, το άτμισμα και τις δυνατότητες διακοπής του καπνίσματος. Άλλωστε, το πρόγραμμα SmokeFreeBrain διερευνά και αξιολογεί διαφορετικές μεθόδους για τη διακοπή καπνίσματος.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.smokefreebrain.eu 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της Ημερίδας.