Skip to main content

Σλοβενία: 185 εκατ. ευρώ για έξυπνα κέντρων επιχειρήσεων

«Έξυπνα» κέντρα, δομές όπου η επιχειρηματικότητα μπορεί να αναπτυχθεί, μέσω καινοτόμων εφαρμογών και με τη βοήθεια των ερευνητικών μελετών, δημιουργεί η κυβέρνηση της Σλοβενίας.
«Έξυπνα» κέντρα, δομές όπου η επιχειρηματικότητα μπορεί να αναπτυχθεί, μέσω καινοτόμων εφαρμογών και με τη βοήθεια των ερευνητικών μελετών, δημιουργεί η κυβέρνηση της Σλοβενίας, με στόχο την προαγωγή της οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Οικονομίας της χώρας, Ντάρια Ράντιτς.

Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της νέας βιομηχανικής πολιτικής, η κ. Ντάριτς τόνισε ότι για την επίτευξη του προαναφερθέντος στόχου, η κυβέρνηση αποφάσισε τη διάθεση 185 εκ. ευρώ.

Η ίδια εκτίμησε πως ένα ευνοϊκό ανταγωνιστικό περιβάλλον αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη, ωστόσο, όπως είπε, δεν είναι το μοναδικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τον περασμένο Ιούνιο, πρόσθεσε η υπουργός, η κυβέρνηση προκήρυξε διαγωνισμό για τη δημιουργία των κέντρων ανάπτυξης, τα οποία αφορούν οκτώ τομείς (αυτοκινητοβιομηχανία, βιομηχανία ηλεκτρονικών, ενέργεια, φαρμακευτική -βιοτεχνολογία, τεχνολογίες πληροφοριών- επικοινωνιών, επεξεργασία ξύλου, logistics και νέα υλικά).

Σύμφωνα με την υπουργό, εταιρίες που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους κέντρα ανάπτυξης, μπορούν να αποτελέσουν εστίες ανάπτυξης της βιομηχανικής πολιτικής, για την επόμενη πενταετία.