Skip to main content

Σκρέκας: Σκοπός μας να θεραπεύσουμε τις πληγές από τις καταστροφές στη Θεσσαλία

Με αφορμή την θεομηνία θα πρέπει να λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να ενισχύσουμε το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής, ανέφερε ο υπουργός


«Σκοπός μας είναι η θεραπεία των πληγών, που άφησε πίσω της η πιο έντονη θεομηνία που έχει πλήξει τον τόπο μας»   δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στην ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα.


«Με αφορμή την θεομηνία θα πρέπει να λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να ενισχύσουμε το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής, να μετασχηματίσουμε το οικονομικό υπόδειγμα, έτσι ώστε να κάνουμε μια Θεσσαλία οικονομικά και κοινωνικά πιο ισχυρή και πιο ανθεκτική στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής». Τα  Ο κ. Σκρέκας παράλληλα αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας, σημειώνοντας πως «η οικονομία της χώρας όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια αναπτύσσεται με ρυθμούς τέσσερις φορές πιο ισχυρούς από τον μέσο όρο της Ευρώπης και αυτό μας βοηθάει να λύνουμε χρόνια προβλήματα».

Στην ετήσια συνέλευση του ΣΘΕΒ συζητηθήκαν θέματα σχετικά με την περιφερειακή ανάπτυξη, την εξωστρέφεια, τις επιχειρηματικές συνέργειες και την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, αλλά και ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Γιώργος Ρουπακιάς.