Skip to main content

Σκουρλέτης:Πιθανό να αναζητήσουμε λύση για το χρέος στη Σύνοδο Κορυφής

Αν οι Ευρωπαίοι υπουργοί δεν βρουν λύση, η κυβέρνηση θα αναζητήσει πολιτική διέξοδο στη σύνοδο κορυφής στις 22 Ιουνίου, είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Απαισιόδοξος στο ζήτημα του χρέους και σε πιθανή λύση του στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, εμφανίστηκε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι αν οι Ευρωπαίοι υπουργοί δεν βρουν λύση τότε η κυβέρνηση θα αναζητήσει πολιτική διέξοδο στη σύνοδο κορυφής στις 22 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το κλίμα που διαμορφώνεται μετά και τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, είπε: «Εμείς, όπως ξέρετε, θα επιχειρήσουμε ώστε να υπάρξει μια λύση που να περιλαμβάνει τα θέματα του χρέους. Είναι κάτι τέτοιο πιθανό; Η μέχρι τώρα κινητικότητα που έχει υπάρξει δεν μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε αισιόδοξοι. Βεβαίως μένει να δούμε, διότι ξέρετε ότι πολλές φορές έστω και για λόγους τακτικής πριν ολοκληρωθεί μια συμφωνία κάθε πλευρά φροντίζει να είναι ως ένα βαθμό ή να φαίνεται πιο σκληρή. Εμείς γνωρίζουμε τι θέλουμε εκ μέρους της χώρας μας και με βάση αυτή την επιδίωξη θα κινηθούμε, πηγαίνοντας αν χρειαστεί και στη Σύνοδο Κορυφής».

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε επίσης στη συνέντευξη του ότι «στην ελληνική περίπτωση είναι έκδηλη πια η προσπάθεια κάποιων ακραίων κύκλων να επιβάλουν ένα άλλο μοντέλο στην Ευρώπη σήμερα».

Παράλληλα άσκησε εκ νέου κριτική στη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τη στάση της στην υπόθεση της αναδιάρθρωσης του χρέους. Συγκεκριμένα την κατηγόρησε για «στείρο αρνητισμό» και για «καταστροφική πολιτική στάση» καθώς όπως υποστήριξε είναι «δέσμια στη λογική ότι το χρέος είναι βιώσιμο». Στο ερώτημα αν είναι απαραίτητο να συγκληθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ώστε να χαραχθεί μία τέτοια εθνική γραμμή για το χρέος, αναφέρει ότι πρόκειται για μια θεσμική διαδικασία «την οποία θα πρέπει να την αναζητούμε σε κάποιες στιγμές, εφόσον όμως έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλοι όροι και προϋποθέσεις». Αλλιώς, σημειώνει, το να γίνει μία σύσκεψη και απλά και μόνο να έρθει ο κ. Μητσοτάκης και να καταθέσει τον «στείρο και εθνικά επιζήμιο αρνητισμό του», δεν ωφελεί.