Skip to main content

Πάνω από 7.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ για την καθαριότητα

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε σήμερα ότι οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω διαγωνισμού που αναμένεται να βγει στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

Τις 7.000 θα υπερβαίνουν οι μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των Δήμων, μέσω του διαγωνισμού που αναμένεται να βγει στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 25ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο διαγωνισμός αυτός έχει διπλή σημασία, καθώς αφενός δημιουργεί τόσες χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, αφετέρου, διότι «γίνεται μέσα σε περίοδο πολιτικών λιτότητας».

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τη ΝΔ ότι υποστηρίζει την επιστροφή στην αναλογία προσλήψεων/αποχωρήσεων 1 προς 5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), διότι θέλει να συρρικνώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο, με την εκχώρηση βασικών λειτουργιών τους στον ιδιωτικό τομέα.

«Σε αυτό εμείς θα είμαστε κάθετοι. Θεωρούμε ότι υπάρχουν υπηρεσίες, οι οποίες επιτελούν κοινωνικό έργο, γιατί υπάρχουν δημόσια κοινωνικά αγαθά τα οποία θα πρέπει να προστατευτούν από το να δοθούν βορά στις δυνάμεις της αγοράς και του ιδιωτικού κεφαλαίου» πρόσθεσε ο υπουργός.