Skip to main content

Σκουρλέτης: Ο Σόϊμπλε θέλει το ΔΝΤ και τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα

Σχετικά με το βοήθημα που θα δώσει η κυβέρνηση, ο υπουργός τόνισε ότι «είναι προσχηματικό το ό,τι δεν τους ενημερώσαμε ότι θα το δίναμε»

«Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση τον Γενάρη,οι λόγοι θα είναι καθαρά πολιτικοί. Ο Σόιμπλε θέλει την ύπαρξη του ΔΝΤ και τα επόμενα χρόνια στην χώρα μας. Δεν υπάρχουν λόγοι πολιτικής ύπαρξης του ΔΝΤ στην Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο κανάλι «Ε».

Ο κ. Σκουρλέτης, σχετικά με το βοήθημα που θα δώσει η κυβέρνηση, τόνισε ότι «είναι προσχηματικό το ό,τι δεν τους ενημερώσαμε ότι θα το δίναμε. Εξάλλου δεν μπορούμε να τους παραδοθούμε τελείως. Ήμασταν εντάξει με την επίτευξη των στόχων μας και θα δώσουμε αυτό το βοήθημα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει».

Ο υπουργός Εσωτερικών, για το θέμα των εκλογών, είπε πως «δεν έχει ανάγκη η χώρα εκλογές. Δεν ωφελεί κανέναν. Ούτε την Ευρώπη. Δεν έχει σκοπό η κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές».

Υπογράμμισε, δε, ότι «εφόσον υπάρξει ανάκαμψη το 2017, όπως δείχνουν τα στοιχεία,θα υπάρξουν μέτρα ανακούφισης για τον ελληνικό λαό που τόσα χρόνια περνάει δύσκολα. Δεν μπορούν να υπάρξουν νέα μέτρα. Τελεία και παύλα: Δεν έχει ο λαός αντοχές για νέα μέτρα».