Skip to main content

Σκουρλέτης κατά δανειστών: Στημένος ο διαγωνισμός για τη ΔΕΗ

Είναι αδικαιολόγητη η σημερινή τους μεταστροφή, προφανώς έχει μπει σε εφαρμογή το σχέδιο της επίθεσης στην περιουσία της ΔΕΗ, λέει για τους δανειστές

Για «στημένο διαγωνισμό» και «παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα» κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στις πιέσεις των δανειστών για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

«Ένας εξαναγκασμένος διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων μέσα σε δώδεκα μήνες και κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη των δανειστών, είναι ένας “στημένος διαγωνισμός”» επισημαίνει χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις».

Ερωτηθείς για τα προβλήματα της Επιχείρησης, εξηγεί ότι «η βασικότερη αιτία είναι ο υπερδανεισμός της» και παραπέμπει στην περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, όταν έλαβε δάνειο της τάξης των 2,2 δισ. ευρώ.

Ειδική μνεία κάνει και στον μεγάλο όγκο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποδίδοντας τον στην ευρύτερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στο γεγονός ότι η ΔΕΗ κατέστη εισπρακτικός μηχανισμός από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Όσον αφορά το «άνοιγμα» της ενεργειακής αγοράς, υπενθυμίζει ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν γίνει αποφασιστικά βήματα, κάτι το οποίο, όπως υποστηρίζει, έχουν αναγνωρίσει και οι δανειστές στο κλείσιμο της α’ αξιολόγησης.

«Είναι αδικαιολόγητη η σημερινή τους μεταστροφή, προφανώς έχει μπει σε εφαρμογή το σχέδιο της επίθεσης στην περιουσία της ΔΕΗ» σπεύδει να συμπληρώσει.

Αναφορικά με τον Πρωθυπουργό, αναφέρει ότι υπάρχει αλληλοεκτίμηση και πως η σχέση τους είναι βαθιά ανθρώπινη και αυτό δίνει τη δυνατότητα να μιλούν ανοιχτά και ειλικρινά.