Skip to main content

Σκουρλέτης: Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για συμφωνία στο Eurogroup

Στη διαπραγμάτευση για μας υπάρχουν όρια που καθορίζονται από τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Την άποψη ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να επιτευχθεί μια συμφωνία στο επόμενο Eurogroup, εξέφρασε απόψε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι προϋπόθεση για αυτό είναι να υπάρξει μια ρεαλιστική λύση και βιώσιμη λύση στο θέμα του χρέους. «Στη διαπραγμάτευση για μας, υπάρχουν όρια που καθορίζονται από τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο κ. Σκουρλέτης, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη, ότι παρά τα προβλήματα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε η επόμενη διετία να είναι περίοδος ανάπτυξης.

Κατά την ομιλία του κ Σκουρλέτης υποστήριξε ότι σήμερα στην Ευρώπη υπάρχουν χώρες που αντιλαμβάνονται το μεγάλο αδιέξοδο στην πορεία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις ακραίες πολιτικές λιτότητας, «και δεν πια μόνος ο ΣΥΡΙΖΑ σαν την καλαμιά στον κάμπο που το 2015 ήταν η μοναδική αιρετική φωνή».

Σήμερα υπάρχουν φωνές, πολύ περισσότερες φωνές στην Ευρώπη, που καταλαβαίνουν ότι αυτή η πορεία είναι αδιέξοδη, και αν συνεχιστεί υπονομεύει την ίδια τη συνοχή της Ευρώπης με απρόβλεπτες συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι για τη σημερινή κατάσταση της χώρας υπάρχουν ευθύνες στο πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ υπεραμύνθηκε των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για να βγει η χώρα από την κρίση.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι αρχές θα κάνουν αυτό που πρέπει ώστε να βρεθούν οι ένοχοι.

Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα, διότι όπως είπε, «η δημοκρατία μας δεν απειλείται». Ωστόσο, άσκησε δριμεία κριτική στα όσα υποστήριξε από ραδιοφωνικούς σταθμούς ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας «άθλιους συσχετισμούς ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στις σχέσεις του με την τρομοκρατία».

«Πρόκειται για μια επικίνδυνη λογική, για μια αθλιότητα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στη λογική που διέπει την κυβέρνηση στον τομέα των επενδύσεων, επισημαίνοντας αναφερόμενος σε συγκεκριμένα παραδείγματα, ότι αυτές πρέπει να εκπροσωπούν τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών και όχι τα συμφέροντα των ολίγων.