Skip to main content

Σκουρλέτης: Ευνοϊκότερη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες στη ΔΕΗ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προανήγγειλε ευνοϊκότερη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ, μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής.

Ευνοϊκότερη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

"Έχουν γίνει κάποια βήματα χρειάζονται ακόμη περισσότερα" είπε κάνοντας λόγο για ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι από τη νέα διοίκηση της ΔΕΗ "υπήρξε νέος εσωτερικός κανονισμός για το πώς θα αντιμετωπίζονται οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Υπήρξε η δυνατότητα των 36 δόσεων και 10% προκαταβολή. Η σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ σε συνεννόηση με το υπουργείο Ενέργειας, αντιμετώπισε με διαφορετικό τρόπο τις περιπτώσεις των συμπολιτών μας που δεν ήταν στο πλέγμα των ρυθμίσεων που έχουν αυξημένη προστασία. Πέρα από τα αντανακλαστικά που ήταν άμεσα, φάνηκε ότι δεν ήταν αληθή όσα έβγαιναν" σημείωσε ο υπουργός και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγμα.

"Είναι δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία τόσο της διοίκησης της ΔΕΗ όσο και της πολιτικής ηγεσίας. Υπάρχει όμως ανάγκη να δούμε και πιο ευέλικτους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο ζήτημα. Να δούμε εκείνες τις περιπτώσεις ανθρώπων που μέσα από τις σημερινές ρυθμίσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν" είπε, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά  περισσότερες δόσεις. Όπως ανέφερε θα μπορούσαν να δίνουν στη ΔΕΗ κάποιο μικρότερο ποσό. Με αυτό τον τρόπο, επισήμανε, δεν θα στερούνται το ρεύμα και ταυτόχρονα είναι καλό για τη ΔΕΗ που θα μπορεί να εισπράττει έστω με πιο αργό ρυθμό κάποια ποσά.

"Σύντομα και σε αυτό το θέμα θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την πολιτική μας" κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.