Skip to main content

Σκουρλέτης: Αρκετά κοντά, αλλά εξίσου μακριά από την συμφωνία

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «και μια διαφωνία σε ένα μέρος αυτής της συμφωνίας - "πακέτο" μπορεί να σταθεί ικανή να μην κλείσει τελικά».

Αδιέξοδη χαρακτήρισε μια συμφωνία που θα αποτελεί τροχοπέδη στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Εκτίμησε ότι «βρισκόμαστε αρκετά κοντά, αλλά εξίσου (...) μακριά» από την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Δευτέρας».

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο κ. Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι «και μια διαφωνία σε ένα μέρος αυτής της συμφωνίας - "πακέτο" μπορεί να σταθεί ικανή να μην κλείσει τελικά».

Ο υπουργός Εσωτερικών άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να συντηρεί το θέμα των εκλογών, χωρίς να τοποθετείται επί της ουσίας. «Η στάση της ουσιαστικά λειτουργεί υπονομευτικά, όχι απέναντι στην κυβέρνηση μόνο, απέναντι σε μια εθνική προσπάθεια απέναντι σε μια προσπάθεια που θέλει να κατοχυρώσει κάποια από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Με αυτή την έννοια το θεωρώ εκτός από ανεύθυνο και πολιτικάντικο αυτό που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, το θεωρώ ταυτόχρονα και εθνικά επιζήμιο», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των συμβασιούχων, ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε συνεννόηση με όλα τα κόμματα, προκειμένου να μπει ένα τέλος στο «καθεστώς ομηρίας», όπως ανέφερε, που υφίστανται οι συμβασιούχοι.