Skip to main content

Σκουπιδότοπος κατάντησε η Δυτική Είσοδος της Θεσσαλονίκης (φωτο)

Εντοπίστηκαν μεγάλος όγκος άχρηστων – αδρανών αντικειμένων και πρόχειρα διαμορφωμένα καρότσια που χρησιμοποιούν Ρομά για την περισυλλογή.

Περιοδεία στην Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χθες εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής καταγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή με τους Ρομά με τα καροτσάκια και τις παράγκες που έχουν στήσει.

Με πρωτοβουλία της προέδρου της Β’ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Μαρίας Λαζαρίδου, κλιμάκιο του δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά επισκέφθηκε την περιοχή.


Για περισσότερες από τρεις ώρες ο κ. Παππάς και οι διευθυντές των αρμόδιων Διευθύνσεων περπάτησαν σε όλες τις οδούς όπου έχουν στηθεί αυτοσχέδιοι καταυλισμοί, κυρίως από Ρομά, βουλγαρικής καταγωγής. Τα εν λόγω άτομα κυκλοφορούν με τα αυτοσχέδια καρότσια, συλλέγουν αντικείμενα κυρίως μέσα τους μπλε κάδους ανακύκλωσης και στη συνέχεια τα μεταφέρουν σε διάφορα σημεία της δυτικής εισόδου. Στην περιοχή εντοπίστηκαν μεγάλος όγκος άχρηστων – αδρανών αντικειμένων και πρόχειρα διαμορφωμένα καρότσια που χρησιμοποιούν τα άτομα για την περισυλλογή. Διαπιστώθηκαν, επίσης, ελλιπείς συνθήκες καθαριότητας και διαβίωσης εντός, εκτός και περιμετρικά των χώρων. 


 
Το κλιμάκιο του δήμου ξεκίνησε την περιοδεία του από το κτήριο της Β΄ δημοτικής κοινότητας, συνέχισαν στην οδό Γιαννιτσών, πίσω από το εμπορικό κέντρο One Salonica, στην οδό Κωλλέτη, την Ανώνυμη οδό, μπροστά από το Media Markt, στην οδό Σαπφούς, στη Βουτηρά, Νικ. Ουρανού.

 



Βρέθηκαν, επίσης, στο παλιό κτήριο της Αγροτικής Τράπεζας, όπου εκεί διαμένουν παράνομα Ρομά καθώς και στην περιοχή όπου είναι το καινούργιο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα στελέχη του δήμου ξεναγήθηκαν παράλληλα και σε υπό ανέγερση κτήριο, το οποίο βρίσκεται στις οδούς Σαπφούς, Στ. Βουτηρά και Πατρ. Κυρίλλου. Εκεί έχουν βρει καταφύγιο εδώ και λίγο καιρό πρόσφυγες.



Καθ΄όλη τη διάρκεια της περιοδείας η κ. Λαζαρίδου παρουσίαζε τις εστίες των προβλημάτων και σε ορισμένες περιπτώσεις κατέθεσε και προτάσεις από την πλευρά της Β΄ κοινότητας. Μετά από εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου, τα υπηρεσιακά στελέχη κατέγραψαν τα προβλήματα και αναμένεται το επόμενο διάστημα να παρουσιαστεί αναλυτικό σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση.