Skip to main content

Σκωτσέζικο ντους με το ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Οι αντιφατικές πληροφορίες που έρχονται από διαφορετικές πλευρές αναφορικά με το ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας.

Εντελώς αντιφατικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από διαφορετικές πλευρές αναφορικά με το ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την χώρα.

Για παράδειγμα, πληροφορούμαστε ότι υψηλόβαθμα στελέχη του καναδικού pension fund, που κατέχει μετοχικό πακέτο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (ΔΑΑ) έρχεται στην Αθήνα εσπευσμένα τις επόμενες μέρες. Έχουν ζητήσει ραντεβού με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και με το ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα της επέκτασης της συμφωνίας που έχουν για το αεροδρόμιο. Οι διαθέσεις στην Αθήνα, πάντως, δεν είναι ιδιαιτέρως θετικές. Αν υπάρξει διάρρηξη σχέσεων στο μέτωπο, τότε θα είναι η δεύτερη εμπλοκή με Καναδούς, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ως γνωστόν, προηγήθηκε η περίπτωση της Eldorado Gold.

Την ίδια ώρα, όμως, ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από την Κίνα. Γιατί; Μαθαίνουμε ότι από φέτος το καλοκαίρι, η Air China θα εγκαινιάσει απευθείας πτήσεις με την Ελλάδα! Και μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, με πολύ μεγάλου τύπου jumbo αεροσκάφη. Η Cosco είναι προφανές ότι ανοίγει δρόμους...

Ωστόσο, κάποιοι μπορεί να τους πάρουν, για να φύγουν από την Ελλάδα. Με τη βοήθεια «ειδικών». Τι εννοούμε; Κανονική «απόβαση» στην Αθήνα ετοιμάζουν για τον Ιούνιο εκπρόσωποι ναυτιλιακών κέντρων από όλο τον κόσμο. Οι δηλώσεις συμμετοχής στα φετινά Ποσειδώνεια, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Εννοείται ότι έρχονται για επαφές με Έλληνες εφοπλιστές, καθώς η προσπάθεια προσέλκυσης τους βρίσκεται στο peak της. Ήδη πολλές ναυτιλιακές έχουν φύγει από την χώρα μας. Αν και φύγουν και οι υπόλοιπες, τότε...