Skip to main content

Σκοτώθηκε ο αρχηγός οργάνωσης - παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους

Ο Σαλέμ Σάλμι αλ-Χαμαντίν ήταν υπεύθυνος για τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση ενόπλων και τραυματίστηκε θανάσιμα σε αεροπορική επιδρομή

Τον θάνατο αρχηγού οργάνωσης της Αιγύπτου που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος σε αεροπορική επιδρομή τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας.

«Μετά το αποτέλεσμα της αεροπορικής επιδρομής της 18ης Μαρτίου...και ύστερα από έρευνα του μηχανισμού ασφαλείας, αποκαλύφθηκε ότι ο Σάλεμ Σάλμι αλ-Χαμαντίν, κατά κόσμον Αμπού Ανάς αλ-Ανσάρι σκοτώθηκε», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Ο Χαμαντίν ήταν ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης, η οποία στο παρελθόν ονομαζόταν Ανσάρ Μπέιτ αλ-Μακτντίς, είναι παρακλάδι του ΙΚ και σήμερα αποκαλείται Επαρχία του Σινά. Ήταν υπεύθυνος για τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση ενόπλων. Τραυματίστηκε θανάσιμα σε αεροπορική επιδρομή, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η οργάνωση τάχθηκε στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους το 2014 και υιοθέτησε το όνομα Επαρχία του Σινά. Κατηγορείται για τις δολοφονίες εκατοντάδων Αιγύπτιων στρατιωτών και αστυνομικών από τότε.