Skip to main content

Σκωτία: Η Στέρτζον κατεβάζει τη σημαία του Ην. Βασιλείου από κτήρια

Οι νέοι κανόνες αφορούν τα κτήρια τα οποία διαχειρίζεται αποκλειστικά η κυβέρνηση της Σκωτίας και οι εκτελεστικές της υπηρεσίες.

Η σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου θα υψώνεται στα κτήρια που βρίσκονται υπό την διαχείριση της κυβέρνησης της Σκωτίας μόνον την Κυριακή της Μνήμης (Remembrance Sunday), σύμφωνα με τους νέους κανόνες που υιοθετεί η τοπική κυβέρνηση του κεντροαριστερού εθνικιστικού Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος υπό την Νίκολα Στέρτζον.

Η σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου κυμάτιζε δίπλα στη σημαία της Σκωτίας σε όλες τις περιστάσεις εορτασμού γενεθλίων της βασιλικής οικογένειας, καθώς και στις εθνικές επετείους.

Οι νέοι κανόνες αφορούν τα κτήρια τα οποία διαχειρίζεται αποκλειστικά η κυβέρνηση της Σκωτίας και οι εκτελεστικές της υπηρεσίες.

Μεταξύ των κτηρίων τα οποία επηρέαζονται από την απόφαση βρίσκονται τα ανώτερα δικαστήρια του Εδιμβούργου και της Γλασκόβης, τα γραφεία της κυβέρνησης και το Παλάτι του Λινλίθγκοου, μεταδίδει το naftermporiki.gr.

Βουλευτές τόσο της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων, όσο και του τοπικού κοινοβουλίου της Σκωτίας τονίζουν, σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, ότι η αφαίρεση του συμβόλου της βρετανικής ενότητας είναι «εξοργιστική» και κατηγορούν το SNP ότι προκαλεί «πνεύμα διχόνοιας» στη χώρα.

Η Κυριακή της Μνήμης, οπότε και θα υψώνεται στα σκωτσέζικα κρατικά κτήρια και η σημαία του ενιαίου κράτους, είναι ημέρα μνήμης για τους νεκρούς του Ηνωμένου Βασιλείου στους δύο παγκοσμίους πολέμους.